{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama en de druk van je omgeving...

Toen ik mama werd was het een heerlijke periode van een bepaald rimte, zorgen voor je kindje, voeden, verschonen, badderen, etc...Maarrrrrr?

Afbeelding blog 'Mama en de druk van je omgeving...'

Toen ik mama werd was het een heerlijke periode van een bepaald rimte, zorgen voor je kindje, voeden, verschonen, badderen, etc...toen ik voor de tweede keer mama werd, veranderde er niet veel...

Maar toen kwamen onze kindjes op een leeftijd van naar schoolgaan, en vragen stellen, grenzen opzoeken, speelafspraakjes en noem maar op.

Dit was toch hele andere koek als alleen het zorgen voor je kinderen. Je moet goed nadenken over te nemen stappen, het uitleggen en waarom. Ik kreeg te maken met andere moeders. Oh maar das een hele andere wereld. Je moet je staande zien te houden en jezelf en je gezin niet uit het oog zien te verliezen.

In deze wereld wat gebasseerd is op toch wel een bepaalde groepsdruk. Buurtbarbeques, buurkinderen, nieuwsgierige moeders/buurvrouwen. De één nog mooier dan de ander. Ik noem ze altijd gekscherend de "Bona-familie" omdat alles aan de buitenkant zo perfect lijkt.

Ja bij ons is er wel eens ruzie en een knallende soms ook, en heb ik geen zin om in de pas van de buurt te lopen. Ondanks dat ik kinderen heb welke met de rest graag spelen. Dat vind ik prima, maar ik ben wie ik ben.

Daar heb ik toch wel mee lopen worstelen sinds dat de kinderen zich meer in de buurt mengen...Ik wil geen buurt bbq, geen koffieafspraak met de buurvrouwen noch in de buurvrouwen-app.

Ik heb geen lijken in de kast zoals de "Bona-famlie"  Daarmee wil ik zeggen dat je ziet wie we zijn, niet meer en niet minder.

Maar wat zijn dan mijn blessings, zou je misschien denken. Ik ben teruggekeerd naar wat IK wil. En niet een ander. Ik heb dit jaar geleerd om grenzen te stellen, en vooral om NEE te zeggen.

Daaruit voortvloeiend is dat we als gezin hechter zijn geworden, duidelijke grenzen hebben. En een ieder die hier denkt overheen te walsen komt van de koude kermis thuis. We (lees ik) zijn hier sterker dan ooit uitgekomen dit jaar. En in plaats dat je uit elkaar groeit,  hebben mijn man en ik ons hervonden. En dát is een blessing; in deze tijd waar men snel bezwijkt onder de mening van een ander of gaat scheiden..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je