Snap
  • Mama

Mama, collega en daarnaast ook nog mezelf zijn

"Ik blijf het liefst gewoon lekker thuis bij mijn kindjes, maar ik moet toch werken voor ons inkomen".

Dit hoor ik geregeld om me heen van andere mama's. Sommigen gaan echt met tegenzin naar het werk. Het is puur functioneel; er moet geld binnen komen, we kunnen niet zonder. Maar als ik mocht kiezen, dan bleef ik lekker thuis bij mijn kindjes om niets van ze te missen.

Ontaarde moeder?

Ik begin me bijna een ontaarde moeder te voelen. Ik ben drie weken te vroeg bevallen. Had 13 weken samen met ons kleine meisje verlof. Ik had er geen vakantie achteraan geplakt. Na die 13 weken moest ik weer beginnen met werken, of ik nou wil of niet. Nou.. ik wilde wel! Heel graag zelfs! 

Papa jaloezie

Toen Quinn zo rond de 10 weken was bedacht ik me: "Ik zou wel eens een dagje met papa willen ruilen". In welke context bedoel ik dit; nou, gewoon de boel de boel laten. De deur achter je dicht trekken en even een paar uur doorbrengen met volwassenen, met collega's. Andere gespreksonderwerpen. Even niet alleen Mama-Carmen zijn, maar ook gewoon-Carmen. Quinn was nog maar 10 weken en ik dacht dit al... ben ik nou gevoelloos? 

Twijfels, twijfels, twijfels

Nee, gevoelloos ben ik niet. Ik ben een ander soort moeder. Mijn eigen soort. Ik ben de soort moeder die bij mij als persoonlijkheid past. Ik ben de soort moeder die haar kind makkelijk los kan laten (mits ze in vertrouwde handen is natuurlijk). Ik ben de soort moeder die het heerlijk vindt om naast het moederschap nog haar werk te hebben. Ik ben de soort moeder, die een betere moeder wordt/is als ze daarnaast ook nog haar baan heeft. Dit past bij mij, als Mama-Carmen en als gewoon-Carmen. Maakt dit me een minder goede moeder? Nee, absoluut niet! Alhoewel dit in het begin echt wel twijfels bij me heeft gebracht. Nu kan ik volmondig zeggen: "Ik ben een leukere mama als ik ook nog gewoon mijn werk ernaast blijf houden".

PS

Ik moet even een PS plaatsen bij deze blog. Want ik heb erg veel respect voor alle thuisblijf-mama's en de mama's die dit heel graag zouden willen, maar door omstandigheden niet kunnen. Je kinderen verzorgen en opvoeden is een fulltime baan. Ik heb de uitlaatklep van het werk erg nodig, daarom heb ik extra veel respect voor alle moeders die echt "24/7 moeder zijn' voor hun kinderen. Petje af!

9 jaar geleden

Heel herkenbaar :) Ik vind het ook heerlijk om mijn lieve kleine meid af en toe uit handen te geven! Om te werken of om even te kunnen douchen zonder dat ik dochterlief moet troosten of te kunnen stofzuigen zonder op de babyfoon te hoeven letten. Heerlijk! En minstens zo heerlijk; om haar daarna weer in mijn armen te kunnen sluiten :)