Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • post

Mama bakt een taart

Op een verjaardagsfeestje hoort een taart! Die maak ik zelf wel even hahaha....

Toen ons meisje vorig jaar haar eerste verjaardag vierde, hadden wij onze nichtjes te logeren die nogal creatief en vooral handig zijn... Zij hebben zich toen ontfermd over de verjaardagstaart en hoe!! Een prachtig roze paars kasteel incl prinses. Dit jaar hadden de meiden het te druk met een aankomende toetsenweek en konden maar een dagje komen.

Dus zei ik tegen manlief, ik bak dit jaar zelf wel een taart, dat moet ik toch ook kunnen ;-)

Eerst het onderwerp kiezen, al een opgave op zich. Dochterlief is de ene dag fan van Maya de bij, de volgende dag is het zandkasteel weer populair en zo meer. De keuze viel op een woezel en pip taart. Er zouden zo'n 30 mensen komen, dus er moest een flinke taart komen.

Het begon al bij het bakken van het, o zo makkelijke en heerlijke, biscuitdeeg... Alleen was ik vergeten dat ik mijn bakblik had weggegooid... Op naar moeders.... Gelukt!!

Vervolgens het versieren, toen we eenmaal (na serieus 12 keer overdoen) de taart volledig bedekt hadden met marsepein volgde de tekening die daarop kwam. Tot vier uur 's nachts was ik aan het knutselen en ik moet zeggen, het heeft iets ontspannends. Toch een kleine slaappauze ingelast omdat er om 7 uur weer een dametje wakker is en dan nog wel jarig ook!!

Volgende middag tijdens haar slaapje de taart af gedecoreerd en ik was TROTS op mezelf, het is een prachtige taart geworden (al zeg ik het zelf ;-) ) en volgens de gasten was hij mooi en heeeeerlijk.

Volgend jaar toch maar weer, alleen misschien ietsje eerder beginnen....

10 jaar geleden

Hoe herkenbaar zeg. Wij doen dit ook, en het bakken vind ik allemaal leuk, vullen ook en lekker uitproberen wat het lekkerste is gaat prima, maar dat versieren........ Wat een klus iedere keer en altijd te laat, vaak nog bezig als de familie binnenkomt...... Voor de vulling vinden wij trouwens de exotisch vlaaivulling van hak wel erg lekker en dan met botercreme onder de marsepein, heerlijk. Mijn man doet altijd de marsepein, maar omdat goed te krijgen is nog een heel proces. En we zijn er ook nog niet uit welk merk marsepein nu het beste werkt. De kleine versierselen lukken altijd wel, maar ja, die grote lap over de taart heen. Lekker is het wel en als het klaar is zijn we ook altijd weer heel blij. Gelukkig wilde onze oudste toen ze begin deze maand 12 werd een vlaai van de multivlaai, dus dat scheelde weer, haha. Volgende verjaardag is pas in juli, dus ik heb nog even de tijd.

10 jaar geleden

Voor de eerste verjaardag van mijn zoon hadden we een Hema taart besteld, maar die voel zo tegen dat ik sindsdien de taarten voor onze verjaardagen ook zelf. Ik vier de verjaardagen van m'n kinderen altijd op zaterdag. Ik bak dan altijd op donderdagavond de biscuittaart alvast zodat ik vrijdag dan de hele dag heb om ze te decoreren. Dan is het best te doen :-) Blijft leuk om te doen en er zijn ook gasten die er steeds weer naar uitkijken wat voor taart ze nu weer krijgen

10 jaar geleden

oh, wat een leukerd! en die kiker met eend er op!?! wat een moppies. Nu begint het bij mij ook al te dagen... die van ons is net twee manden.. heb nog wel even tijd om te oefenen. Dus... aan de bak!! :)

10 jaar geleden

Wauw! Dat is wel een stuk ingewikkelder dan mijn taart. Daar zie je de ervaren bakker wel in terug!! Dat is bij kinderen toch zo, de aandacht op zo'n dag moet al zo verdeeld worden. Anneli keek er wel heel blij naar ed, maar heeft er denk ik 1 hap van gegeten.