{{ message.message }}
{{ button.text }}

Making memories together

Nu meer dan ooit...

Afbeelding blog 'Making memories together ' Achtergrond blur afbeelding

Je staat er vast niet dagelijks bij stil, maar de herinneringen voor later, die maak je nu! Niet alles zal in het geheugen blijven zitten. Er zijn vast een aantal zaken die je zelf in je hoofd via de delete knop laat verdwijnen. Maar er zijn ook vast zat momenten die je graag wilt koesteren en wilt bewaren. Voor later dus.

Later….

Als we van die oude, prachtige oma’s zijn die onze kleinkinderen vertellen over de zomer van 2019. Hoe we genoten hebben van de vakantie samen met hun papa en/of mama. Gek idee als je daar nu zo over nadenkt. En hoe is het voor onze kinderen in bijvoorbeeld 2049? Kunnen ze zich ook maar iets herinneren van deze periode?

Als ik denk aan mijn eigen jeugd heb ik eigenlijk maar weinig herinneringen aan vakanties. Ze waren er wel en ik zal zeker genoten hebben, maar ik weet er weinig tot niets meer van. En de dingen die ik wel nog weet…daarbij vraag ik me af of ik die informatie niet weet door de foto’s van de vakanties die we steeds bekeken.

Making memories.

Het klinkt zo mooi. Ik hoop maar dat onze kinderen later met een warm gevoel terug denken aan hun jeugd. En ik ben heel erg benieuwd wat ze zich wel en niet meer gaan herinneren.

Zoals de verhuizing van afgelopen jaar en alle drukte die het met zich meebracht. Zouden ze dat nog weten? Zelf herinner ik mijn verhuizing als 8 jarige nog. Ik herinner me een nieuwe tuin met enorm veel hoge bloemen. Wat eigenlijk gewoon onkruid was van 2 meter hoog, maar die info kwam pas later. Ook herinner ik me mijn “omkoop” konijn. Ik wilde helemaal niet verhuizen en dus werd ik omgekocht met een konijn…

Verder heb ik tal van dit soort kleine herinneringen.

Indiaantje spelen met de buurtkinderen.

Logeren bij mijn opa & oma. Dit weet ik nog goed. De gezelligheid en het eten bij de ene opa en oma. De hond. En het feest dat de openhaard dan aan mocht.

En bij de andere opa en oma keek ik naar de Duitse carnaval (ieuwwwwww) op tv. Onder een zacht dekentje met een geschild peertje op schoot.

Ook herinner ik me de kerstdagen wanneer er steevast geruzie was tijdens het opzetten van de kerstboom. Maar ook hoe blij ik was dat ik mee mocht helpen. En dat we met kerst garnaaltjes aten die op een “echte ” schelp lagen.

Klinkt warempel toch als een perfecte jeugd, vind je niet?

En zo blijkt maar dat het volgens mij vooral in die kleine dingen zit. Het gezellig maken. Zorgen voor sfeer. Af en toe eens iets geks doen. Dat zijn de dingen die ze hopelijk later herinneren.

Het gaat niet om de vakanties, super coole fietsen, dure kleding etc. Het gaat er om hoe je de tijd die er is samen door brengt!

Ik las op Instagram nog een super mooie quote:

You can always make more money 
But you can never make more time 

En zo is het. Laten we de tijd die er is vullen met prachtige momenten. Optimaal genieten en hopen dat die kleine koters van ons later terug kijken en zich beseffen wat een machtig mooie jeugd ze hadden met die prachtige papa’s en mama’s! Is er 1 van jullie die mij over 30 jaar even een reminder stuurt over dit blog. Dan kunnen we samen de balans even opmaken!

Liefs,

Rachèl 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je