{{ message.message }}
{{ button.text }}

Make it a december, to remember!

"Liefde is als Sinterklaas, je moet er wel in blijven geloven anders wordt het niets"

Afbeelding blog 'Make it a december, to remember!' Achtergrond blur afbeelding

December is aangebroken, een maand vol donkere dagen, vol feestdagen. Deze december zal anders zijn dan anders. Vieve zou er eigenlijk bij zijn, maar het heeft niet zo mogen zijn. We zijn druk met inkopen voor Sinterklaas, het familiefeest, gezelligheid, suprises en gedichtjes. Een fijne afleiding, maar ook weer niet. Het doet pijn, het zou de eerste Sinterklaas van Vieve zijn. Alle cadeautjes zouden voor haar zijn, die ik aan het inpakken ben. Nu pak ik cadeautjes voor mijn nichtje en neefjes en voor andermans wondertjes dit doe ik met liefde maar ook met een steek in mijn hart. Een steek van verlangen, naar ons eigen wondertje met Sinterklaas. 

December de laatste maand van 2016. Een jaar met ups maar vooral downs, een jaar wat we misschien zo snel mogelijk willen afsluiten en toch ook weer niet. Een jaar waarin we zwanger zijn geworden, na een heel lang traject. Een jaar vol liefde om ons heen. Een jaar waar we papa en mama zijn geworden van ons lief vechtertje Vieve. Een jaar waarin we onze liefde hebben bezegeld met een huwelijk. Een jaar waar we ook afscheid hebben moeten nemen van ons dochtertje Vieve. Het is dubbel, het voelt goed om dit jaar af te sluiten en ook weer niet. 2016 zal voor mij een jaar zijn, om nooit te vergeten. Het is het mooiste jaar van mijn leven, maar ook het pijnlijkste jaar. 

En nu met die feestdagen, is het zwaar, pijnlijk en confronterend. Maar ik ga het beste ervan maken. Ik geniet van het Sinterklaasfeest, van de kinderen en de warmte van mijn familie en vrienden. 

Dus wat als we nu, gewoon, met z'n allen zouden besluiten: Sinterklaas Betaat! Dan weten we heus wel dat we die cadeautjes nog steeds zelf moeten kopen. Maar het gaat om het idee: dat we blijven geloven dat het nog altijd goed kan komen. Met ons. Met de liefde. Want liefde is als Sinterklaas, je moet erin geloven anders wordt het niks.  (uit de film: Alles is liefde)

December, make it one to remember! 

Fijne feestdagen allemaal, 

'Vieve La Vie'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je