Snap
  • Mama
  • post

Mailen, mailen en niet kopen

Sorry meiden, maar ik moet even mijn irritaties kwijt... 'Deal or no deal' via Marktplaats.

Toen onze kinderen jonger waren was onze duowagen een uitkomst. De oudste kon voorin (voor het beste uitzicht) en de jongste kon achterin, waar ze ook in de ligstand kon en het in haar voetenzak altijd lekker behaaglijk had. Menig wandeling is ermee gemaakt en we hebben ontzettend handig boodschappen gedaan, want er zit zo'n lekker groot boodschappennet onder. Ideaal, we hebben nooit hoeven sjouwen. Maar ja, kleine kindjes worden groot, dus besloten we om de duowagen aan de man te brengen via Marktplaats. Nu heb ik daar vooral ervaring mee als koper en wat minder als verkopende partij. Anyway, ik had een paar fotootjes geschoten en een verkooptechnisch aardig verhaaltje geschreven. En toen was het afwachten. Een paar keer een bod dat ver onder mijn minimumprijs lag, kom op nou, denk je nou werkelijk dat ik een duowagen (zoek zelf maar eens naar nieuwprijzen) voor 2 tientjes wegdoe? Ja daahaaag! Maar toen kwam er een serieus bod, maar een fractie onder de vraagprijs, dus acceptabel. Mevrouw Nomen Nescio, zoals ik haar maar even zal noemen, voortaan afgekort tot NN wilde graag de wagen komen halen. We hadden het bedrag afgesproken, dat was van beide kanten akkoord. Ik had de wagen nog een extra 'beurt' gegeven, hij zag (en ziet) er picobello uit. Maar elke keer was er wat en kon ze er niet om komen. Dan was NN's auto bij de garage, dan moest NN op kraamvisite, dan... en ga zo maar door. Terwijl ik andere geïnteresseerden heb afgewimpeld, omdat ik dacht dat we een deal hadden. Laat ze vandaag in een mailtje weten dat ze er van af ziet. Grrrr.... daar kan ik nou pissig om worden. Heb verder nog geen reacties gehad van de andere eerder nog geïnteresseerden. Dus, mocht je op zoek zijn?! ;-) He, zo'n blog lucht wel wat op, moet ik zeggen. Vanmiddag kon ik die vrouw nog villen (bwvs dan).

Maar hoe zijn jullie ervaringen met kopen en verkopen via MP?

10 jaar geleden

Sinds een hele lange tijd koop ik niets meer op marktplaats. Waar ik eerst dacht niet zonder te kunnen door alle koopjes, ben ik daar toch echt flink van terug gekomen. Eenmaal opgelicht: kreeg een kapot kledingstuk toegestuurd, waarna ik verhaal haalde maar er geen reactie op terug kreeg! Een andere keer helemaal niets ontvangen, kreeg van de verkoper allerlei verhalen, dat het sowieso wel was verstuurd en dat het onderweg zou zijn. Ik heb navraag gedaan bij PostNL maar die zeiden dat ondanks de tracktrace code ik het helemaal op eigen risico deed en dat zij mij niet konden helpen helaas, want, had ik het maar verzekerd moeten laten verzenden!! Als de verzendkosten niet zo hoog waren geweest dan had ik dat zeker gedaan! Niets meer voor mij dus dat kopen op marktplaats. Verkopen daarin tegen doe ik nog weleens, maar dan alleen de spullen op komen halen, ik verstuur niets meer. Nog geen slechte ervaringen mee gehad gelukkig.

10 jaar geleden

Wat fijn!

10 jaar geleden

nee ik zou dat zelf ook niet doen, sowieso ben ik niet zo een goede handelaar haha

10 jaar geleden

Dank je! Zal nog wel even doorzetten zijn! Als tip: mijn man staat 1x per jaar op de rommelmarkt en laat daarna de rest achter voor de kringloop. Hij vindt het heel gezellig en het levert een leuke start op voor het nieuwe gewenste speelgoed of kledingstuk!