{{ message.message }}
{{ button.text }}

Maar we hebben toch een huis?

" We zijn gezond en hebben elkaar".

Afbeelding blog 'Maar we hebben toch een huis?'

Maar mama, we hebben toch een huis.

Daar zit ik dan, zoals veel avonden alleen. Ik neem de dag nog even door en na een roerige dag.

De kinderen gingen lekker naar school, de kleine meid was een dagje bij mij thuis. Ik had een afspraak en de man ging mee.

Sinds januari zijn we schulden vrij! Een feestje dachten we..

We hebben zonder enige vorm van hulp een flinke schuld weten af te lossen, vraag niet hoe maar we zijn naar 7 jaar eindelijk volledig schuldenvrij, althans volledig, de gemeente moet nog een beetje geld van ons ontvangen.

Onlangs kwam er iemand bij ons aan de deur, na een aantal woorden gesproken te hebben, vroeg deze persoon of wij hulp nodig hadden. Ik durfde geen JA te antwoorden, want we hebben nooit hulp gehad of gekregen, we vielen vaak buiten de boot… HOE DAN? (precies dat dat ik ook regelmatig!). Vanmiddag kwam de persoon langs, met hulp, dat ik met trillende handen, met tranen in mijn ogen een envelop in ontvangst heb mogen nemen, we hebben nog een aantal woorden gesproken. Ik liep met trillende benen naar de woonkamer en belde mijn man op, ik merkte dat mijn stem oversloeg, ik draaide mij om zodat de kinderen me niet zagen en liet een traan vallen ; met de woorden; “Schat we kunnen boodschappen doen”, waarop het even stil was en we allebei even flink zuchtte, JA we gaan boodschappen doen, dan kunnen we weer even vooruit!

Onze oudste is over een week jarig, en ik maakte me al druk hoe het kereltje zijn verjaardag kon vieren. Geen taart, geen cadeautje, dat kon ik niet over mijn hart krijgen. 

Hij voelt mij feilloos aan en zei tegen mij; “maar mama, we hebben toch een huis?”, waarop ik hem antwoorde; Ja schat we hebben een huis, en we hebben elkaar, we zijn gezond en dat is belangrijk. Maar om gezond te blijven hebben we soms centjes nodig… En die.. die heeft mama niet zoveel.

De kinderen kijken me aan waarop onze jongste (een lekker gevat ventje) zegt; “mama, ik heb ook wel een spaarpot hoor!

Maar; we zijn zo goed als schuldenvrij, en we hebben een huis, we zijn gezond en hebben elkaar. 
En met die gedachte blik ik terug over de dag. 
We hebben elkaar! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je