{{ message.message }}
{{ button.text }}

Maar jij bent nog jong!

Afbeelding blog 'Maar jij bent nog jong!'

Lieve lezers,

Ik was 21 jaar jong toen ik bewust stopte met de pil. Iets wat sommige mensen schijnbaar bar interessant vinden.

Ik had altijd al de wens om jong moeder te worden, maar tussen wensen en werkelijk worden zit een wereld van verschil.

Ik had een vast contract en ik had een koop woning samen met de persoon waar ik ook nog eens smoor verliefd op was (ben). We gingen ervoor! Binnen 2 maanden was ik zwanger, wat een wonder. Mijn grootste wens, mijn diepste verlangen stond op het punt om uit te komen.

Ondertussen wordt eind juni mijn liefste meisje al 3 jaar. Een lekkere pittige leeftijd, althans, het is een pittig meisje! Ze is een replica van mij.. inmiddels is ons gezin compleet met Hanna en haar liefste broertje Joep.

En soms vind ik het echt zwaar, ik ben van mening dat je je gevoel moet kunnen uiten en op zijn tijd eens lekker mag zeuren! We zeuren allemaal wel eens, het zou natuurlijk bullshit zijn als je beweert dat bij jou thuis alles fantastisch gaat.

En aangezien ik dus ook maar gewoon een mens ben, klaag ik! Ik heb al een paar keer als weerwoord gehad "maar jij bent nog jong".. dus? Dan mag ik niet klagen? Of dan mag ik het niet zwaar vinden? Of is het dan juist logisch dat ik het zwaar vind?..

Is leeftijd hier aan gerelateerd dan? Want als je op je dertigste moeder word gaat alles van een leie dakkie? Hou op met me.

Klagen is geen teken van zwakte! Klagen is iemand anders jou problemen of gedachtes toe vertrouwen!

Het maakt geen bal uit hoe oud je bent als je moeder wordt! We handelen uit liefde, allemaal.. stuk voor stuk.. daar komt geen leeftijd aan te pas! (Handel je niet uit liefde dan heeft dit hele andere redenen)

Ik vind het niet erg als mensen aan mij vragen hoe oud ik ben, wanneer ik met mijn kindjes ben.. ik begrijp dat mensen nieuwsgierig zijn, prima! Ben ik zelf ook dus daar hoor je mij niet over. Maar de opmerking "super leuk dat je dit doet".. vind ik zo ontzettend waardeloos.. vraag dan of het gepland was ja of nee.. maar "super leuk dat je dit doet".. dat ik wat doe? Moeder zijn? .. Ik kan hier geen beschaafd antwoord op geven. Dus zeg ik maar niks.

De opmerking "nu kan je niet meer stappen he" vind ik ook zo bijzonder.. hoezo kan ik niet meer stappen? Los van het feit dat ik er geen behoefte aan heb kan ik makkelijk stappen. Mijn kindjes slapen een keer in de één á twee maanden bij opa en oma zodat papa en mama een avond samen hebben.

Oh ik heb nog een leuke.. "een kind met een kind".. zo ontzettend kort door de bocht! 

Ik vind het bijzonder dat mensen het vaak nodig vinden om iemand te bekritiseren.. don't judge a book by its cover.

Liefs, Lisa

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je