{{ message.message }}
{{ button.text }}

Maandag weer aan het werk.....

Afbeelding blog 'Maandag weer aan het werk.....' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag begint ons laatste weekend van de zomervakantie. Wat is de vakantie weer voorbij gevolgen! De eerste drie weken van de zomervakantie hebben we nog gewoon gewerkt en gingen de kinderen dus extra naar de gastouder. Ze hebben het er super leuk, maar Valère vroeg wel vaker waarom wij niet thuis waren nu hij vakantie had. Dat vind ik zelf heel moeilijk want ik zou dolgraag iets flexibeler zijn in het indelen van mijn werkuren. Ik vind het totaal niet erg om in de avond nog te werken. De kinderen liggen toch al rond 19/19.30 in bed. Op dit moment heb ik het best goed geregeld. Ik werk maandag dinsdag en donderdag een hele dag en heb de woensdag en vrijdag vrij. Vaak werk ik in de avond nog een uurtje.

Valère heeft op school een continu rooster en gaat maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 14.45 naar school. Hij gaat de ene week op maandag en donderdag na school naar de oppas en op dinsdag haalt papa de kids van school. De andere week haalt oma hem op donderdag op dus gaat hij maar 1 middag van 14.45 tot 17.00 uur naar de oppas. Laurent gaat alleen op maandag en vrijdag ochtend naar de peuterspeelzaal en verder op maandag, dinsdag en donderdag naar dezelfde gastouder. Voor werkende ouders denk ik dat we dat wel heel mooi geregeld hebben. 

Maar het welbekende knelpunt zit hem natuurlijk in de vakantie's en mocht er iemand ziek worden wat natuurlijk altijd op de meest slechtste momenten komt ofcourse! Op die momenten is mijn basis emotie toch wel schuldgevoel, want je kunt gewoon niet 100% gefocust zijn op een ziek (of vakantie vierend) kind en 100% gefocust op je werk en helaas kan ik mezelf nog altijd niet in tweeën delen. We hebben ook geen familie die eens bijspringt als we opvang nodig hebben op knelmomenten dus komt het er op neer dat ik het gewoon zelf moet regelen.

Ook zit ik in de ouderraad en organiseren we veel activiteiten op school. Vergaderen doen we in de avonduren, maar als de activiteiten plaatsvinden is dit natuurlijk onder schooltijd. Daar wil ik ook graag tijd voor maken, omdat ik echt een moeder ben die dit leuk vind (nee echt niet gelogen) en ik merk dat Valère het ook heel erg leuk vindt als zijn mama op school helpt.

Daarnaast had ik eerder echt heel veel plezier in mijn werk en haalde ik er ook veel voldoening uit. Ik heb echt meerdere gezichten als mama. Ik ben de mama die meespeelt in de speeltuin, het niet erg vind als er eens gedanst wordt op de tafel en het hele huis verbouwd als er vriendjes komen spelen. Die graag knutselt met kinderen op school, maar ook zeker geniet van het werken en het even geen mama zijn. Helaas is het werk plezier de laatste tijd drastisch gedaald. Zal er niet teveel over zeggen, maar als je je best doet om alles netjes te regelen en de persoon waarvoor je dit allemaal doet zelf de kantjes er vanaf loopt en afspraken niet na komt wordt je werkplezier hier wel ernstig door aangetast. Het wel bekende dweilen met de kraan open gevoel. En nee ik ben niet het type dat 's avonds de deur achter zich dicht trekt en denkt ze zoeken het zich maar uit. Ik ben er thuis nog over na aan het denken, maar je werk goed uitvoeren is niet echt mogelijk als de baas het zelf niet zo serieus neemt.

Je begrijpt dat ik er toch wel tegen op zie om maandag weer te beginnen. Ik probeer er pas zondag avond aan te denken, want nu op dit moment heb ik nog vakantie en daar wil ik natuurlijk iedere minuut nog van genieten! Verder ga ik al mijn energie steken in mijn eigen webshop en blog, niet alleen omdat ik ontzettend goede zin krijg van jullie lieve reacties en iedere keer weer een vreugde dansje maak als er weer een bestelling geplaatst is, maar ook omdat ik er van droom om mijn baan op te zeggen en alleen maar voor mijn eigen blog en webshop te gaan. Wie weet hoe ik de volgende zomervakantie ga afsluiten.....


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je