{{ message.message }}
{{ button.text }}

Luis in huis!

Tips

Afbeelding blog 'Luis in huis!'

Er kan helaas nog steeds niet gepluisd worden op de scholen, ouders mogen namelijk niet binnen komen. Dus het stokje wordt overgedragen aan de ouders! Maar ja, doen zij het wel? Doe jij het? Je kind controleren op hoofdluis? Of weet je niet hoe?

Pluis tips heb ik al gegeven in een eerdere blog.Maar, wat nou als je ze ontdekt hebt? HELP, luis in huis! Zit niet met je handen in het haar, met mijn tips ben je er zo vanaf en klaar.

Tip 1: zorg dat je een goed luizenmiddel in huis hebt! (Mijn voorkeur gaat uit naar Prioderm, ik heb zelf meerdere soorten gebruikt maar deze werkt heel goed en stinkt niet, ook krijgt je kind geen vet haar.) Je ontdekt luizen gerust in de avond laat, of op een moment dat je eigenlijk weg moet of iets hebt. Luizenmiddel is een behoorlijke tijd houdbaar, dus een flesje op voorraad kan geen kwaad.

Tip 2: Behandel het direct! Behandelen kost je 15 minuten. Ja zo simpel is het echt!

Tip 3: kammen, kammen en kammen. Zo verwijder je eitjes en dode luizen (na de behandeling)

Tip 4: na ongeveer een week herhaal je de behandeling! Kijk hiervoor even op de verpakking, zodat je zeker weet dat je de luizenplaag goed behandeld hebt.

Extra tip: vroeger dacht men dat je alles moest wassen, maar luizen kunnen niet overleven op banken, kussens en ga zo maar door. Luizen kunnen alleen overlopen van haar op haar en hebben bloed nodig om te blijven leven.

Dus je kan het allemaal extra poetsen en wassen omdat je er voor je gevoel de kriebels van krijgt, maar het is niet nodig!

Nou pluizen maar dat haar! En geen zorgen als je luizen ziet, het is goed te behandelen.

Prioderm is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je