{{ message.message }}
{{ button.text }}

Liza Sips vertelt openhartig over haar moedergevoel

En geeft met PinkNova en Mamaplaats prijzen weg

Afbeelding blog 'Liza Sips vertelt openhartig over haar moedergevoel '

1. Hoe kwam je erbij om MommyProofTV op te zetten?

Precies een jaar geleden ben ik samen met mijn goede vriendin Sophia Tienstra MommyProofTV gestart. Het leek ons leuk om eens wat samen te doen. Sophia had een idee voor een programma op YouTube en dit programma hebben we uiteindelijk samen omgebouwd naar een online platform/ YouTube kanaal. Mijn zoontje Jonathan was bijna 1, dus aan inspiratie geen gebrek. Ik was op mijn 24ste in verwachting van Jonah, als een van de eerste van mijn vriendinnen. Mijn vriendinnen boden een luisterend oor, maar ik merkte ook dat ik graag verhalen van andere zwangere vrouwen of moeders wilde horen, al was het maar om af en toe wat te vergelijken. Dit is voor ons de insteek geworden van MommyProofTV, waar kennis van vakexperts én herkenning voor jonge moeders het belangrijkste element is.

2. Hoe combineer je je drukke leven met MommyProofTV en actrice met je zoon Jonah en nu je tweede zwangerschap?

Ik moet zeggen dat dit nog wel eens lastig is. Jonah gaat twee dagen per week naar het kinderdagverblijf, deze twee dagen staan altijd helemaal vol gepland met werk. Om de vrijdag komt mijn moeder een dag oppassen en dit geeft mij ook ruimte om extra afspraken of opnames in te plannen. Draai ik een programma of film, dan is het wat lastiger, maar gelukkig probeert Ralph dan zoveel mogelijk bij te springen, net als mijn vader, moeder of schoonmoeder. Uiteindelijk komen we er altijd uit. Wel houd ik er rekening mee, dat ik het, na de geboorte van onze dochter, iets rustiger aan moet doen. Twee kinderen is natuurlijk wéér een ander verhaal. Gelukkig ben ik nog jong!

Afbeelding blog 'Liza Sips vertelt openhartig over haar moedergevoel '

Lieve Jonah

3. Wat is jouw grootste geheim?

Mijn grootste geheim is toch wel het positief denken. Je kunt dit op alles in het leven toepassen, jezelf, je relatie, vriendschappen, werk en opvoeding. Het is soms makkelijk om in een slachtofferrol te kruipen, maar liever probeer ik een vervelende situatie op te lossen en kijk ik naar het positieve. Ook geloof ik erg in Karma en positieve aantrekkingskracht.

4. Hoe ziet een gemiddelde week er voor jou uit?

Op maandag gaat Jonah naar het kinderdagverblijf en werk ik de hele dag. Dinsdag en woensdag is hij thuis en doen we leuke dingen: lekker samen de stad in, naar een grote speeltuin, boodschapjes doen: alles met Jonah is gezellig! Op donderdag werk ik weer de hele dag en om de vrijdag ook, want dan past mijn moeder op. Op zaterdag doen we zoveel mogelijk leuke dingen met ons gezin. Ralph is voor werk veel weg en in het buitenland, maar hij probeert er zoveel mogelijk in de weekenden te zien!

Afbeelding blog 'Liza Sips vertelt openhartig over haar moedergevoel '

Prachtig

5. Welke soort video’s op MommyproofTV vind jij het leukst en waarom? 

BabyProof, waarin ik het gesprek aan ga met bekende moeders of mommyinfluencers is altijd een feestje om te maken. We kiezen een leuke activiteit uit en praten uren over het moederschap. Toch zijn we ook ontzettend trots op onze Expert aan het Woord-video’s: de meest gestelde vragen aan échte experts, in een dokters jas. Zo weet je dat alle informatie en antwoorden wetenschappelijk onderbouwd zijn. Handig als je vergeten bent een vraag te stellen bij de verloskundigen, of wanneer je benieuwd bent hoe een kraamverzorgende te werk gaat of hoe een kinderpsycholoog tegen herkenbare situaties aankijkt!

6. Je hebt aangegeven dat je eerste zwangerschap en bevalling prima verliep, kan je nu al het verschil aangeven tussen de vorige en deze?

Tijdens mijn eerst zwangerschap voelde ik me geweldig! Ik had veel energie, was niet misselijk of moe… Maar nu! Haha! Gelukkig is de misselijkheid me meegevallen, maar ik ben wel ontzettend moe geweest. Nou kan dat er natuurlijk mee te maken hebben dat ik nu zwanger ben én een peuter aan mijn broek heb trekken, maar het kost me in ieder geval meer moeite. Gelukkig zit ik nu weer in een goede periode en toen we tijdens de geslachtsbepaling te horen krijgen dat het een meisje wordt (Woohoo!) verklaarde dat het voor mijn gevoel ook meteen!

7. Heb je een voorkeur voor een meisje of een jongen? Als je echt moet kiezen!?

Mijn grootste droom was en is: 2 kinderen, eerst een jongen en daarna een meisje. Dat ik nu, na Jonah, zwanger ben van een meisje kan ik soms nog steeds niet bevatten. Wel heb ik dit bewust niet uitgesproken, omdat ik oprecht geloof: als het maar gezond is! En stel het werd toch een jongen: zou ik het voor hem niet leuk hebben gevonden als er dan te lezen valt dat ik liever een meisje wilde.

Afbeelding blog 'Liza Sips vertelt openhartig over haar moedergevoel '

De bekendmaking van de tweede zwangerschap

Afbeelding blog 'Liza Sips vertelt openhartig over haar moedergevoel '

Hoeraaa, Liza krijgt een meisje!

8. Wat is jouw gouden tip voor andere mama’s?

Misschien wat cliché, maar luister naar je eigen moedergevoel. Ik geloof écht dat wij een instinct hebben, als het gaat om onze kindjes. Laat je door niemand onzeker maken en maak er een feestje van!


Dilemma’s

Wijn of bier? Wijn

Acteren of vloggen? Acteren!

Een week zonder telefoon of een dag niet te eten? Een week zonder telefoon

Instagram of Facebook? Facebook

Een kus of een knuffel? Kus

Nagellak of naturel? Naturel

Hakken of sneakers? Vroeger hakken, nu sneakers 

Afbeelding blog 'Liza Sips vertelt openhartig over haar moedergevoel '

Samen met kleine Jonah

9. Wat zijn jouw 5 musthaves?

• Bijna alle items van het merk Stokke: of het nou om de Stokke stoel, hun bedjes of de kinderwagen gaat: het is speciaal ontworpen voor oogcontact met je kleintje én groeit met je kindje mee. Ideaal en super mooi!

• De BabyWraps van PinkNova. Prachtige draagdoeken waardoor je baby’tje of kindje heerlijk dichtbij je kunt dragen

• De carseats van Cybex. Als veiligste getest, wat wil je nog meer?

• De luiers van Lilly-Doo: een prachtig luier merkt met de liefste en meest biologische luiers en doekjes, huidvriendelijk, zonder parfum en lotion

• En ik ben verliefd op álle items van het merk Bamboom Baby Textiles. Een Nederlands merk dat hun items in Italie van organisch Bamboo materiaal. En supercute en zacht! 

WINACTIE

Samen met Liza en PinkNova hebben we een te gekke giveaway! We mogen 3 fantastische doeken weggeven onder onze trouwe lezers! Je kunt makkelijk meedoen met deze link naar ons Instagram. Kijk hier ook op de gave Insta van Liza Sips!

Succes!

Afbeelding blog 'Liza Sips vertelt openhartig over haar moedergevoel '

Liza Sips met een PINKNOVA

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je