{{ message.message }}
{{ button.text }}

Liveblog: #Mamaplaatshelpt

In deze live blog houden we je op de hoogte van de nieuwste initiatieven voor en door moeders tijdens deze Corona periode. Alle gezinnen in Nederland zitten thuis, scholen zijn dicht en infecties liggen op de loer. Ontdek hier alle initiatieven die jou kunnen helpen in deze bizarre tijden en ontdek wat jij voor anderen kunt doen. Heb je zelf een initiatief of ken je er een die voor moeders van belang is? Mail dan naar info@mamaplaats.nl

Afbeelding blog 'Liveblog: #Mamaplaatshelpt'

Laatste update 17 maart, 20:10 uur


♡ Voedselbank heeft tekort aan voedsel door hamsteren

17 maart, 20:10

De voedselbank Utrecht (en heel veel andere voedselbanken in Nederland) zoeken voedsel! Doordat veel mensen zijn gaan hamsteren is de aanvoer van producten door supermarkten een stuk minder. Dat betekent dat in Utrecht ongeveer 550 gezinnen hier directe impact van ondervinden.

Heb je verse- of houdbare voeding over? Of hebt je een evenement wat geannuleerd is en voedsel over? De voedselbanken zijn er heel blij mee! 

♡ Het Corona dansje van Maik de Boer

17 maart, 19:48

Om goed alert te blijven op de belangrijkste 'Corona must-do's' heeft Maik de Boer een leuk dansje bedacht. Herkenbaar, blijft lekker hangen en het belangrijkste: leuk om met je kinderen te doen. Zo maak je ze spelenderwijs weer even scherp de 'nieuwe' handelingen in de dagelijkse routine. Hup, daar gaan we: Was je handen, houd afstand, nies in je elleboog, wees lief voor elkaar... Macarena! 

♡ Noodkreet van huisartsen: 'Lever mondkapjes in'

17 maart, 16.42 uur

Een dringende oproep van huisartsen: kijk of je nog FFP3-, FFP2- of FFP1-mondkapjes hebt en lever ze af bij de praktijk. 'Veel huisartsen hebben mondkapjes besteld, maar bij de leveranciers is de voorraad op. Het zou onwenselijk zijn als huisartsen zelf ziek worden.' 

♡ Let it Go! 

17 maart, 15.26 uur

Goed nieuws voor alle Anna, Elsa, Olaf en Kristoff fans! Op Disney + kun je vanaf vandaag kijken naar het vervolg van de film Frozen!  


♡ VodafoneZiggo en KPN bieden extra services wegens corona-maatregelen

17 maart, 15.01 uur

Tot 13 april kunnen klanten genieten van gratis extra films, comedy- en kinderprogramma's. Geplande werkzaamheden aan het netwerk worden uitgesteld, zodat klanten overdag ongestoord thuis kunnen werken.

VodafoneZiggo op kanalen: 101 - 102 - 103 - 104

KPN op kanalen: 245 - 246 - 247 - 248

♡ NPO Zapp komt met educatief programma

17 maart, 14.52 uur

Veel kinderen zitten thuis vanwege de gesloten scholen door het coronavirus. Om ouders en docenten een handje te helpen en kinderen de mogelijkheid te geven iets te leren, biedt NPO Zapp een breed scala aan educatieve programma’s. Nieuw is vanaf 18 maart de liveshow Zapplive Extra die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts.

♡ Maak stap voor stap je eigen kunstwerk

Ben jij gek op tekenen en schilderen? Juf Marit legt je iedere dag, om 14.00 uur LIVE via haar Facebook-kanaal, stap voor stap uit hoe je jouw eigen kunstwerk kunt maken in stijl van Andy Warholl, Herman Brood of Hundertwasser. Hiervoor heb je papier, potlood, kleurpotlood en stiften nodig. Zorg je dat je om 13.55 klaar zit? 

♡ John Legend geeft thuisconcert

John Legend geeft vanavond, dinsdag 17 maart, een concert vanuit zijn huis. Vanaf 22.00 uur (Nederlandse tijd) is hij te bewonderen via zijn Instagram-account en zal ook verzoeknummers spelen, laat de zanger via Twitter weten. 

♡ Nieuw initiatief dankzij Corona: digitale huisartsenpost

17 maart, 14.00 uur

In tijden van crisis moet je in oplossingen denken. Door de verhoogde werkdruk van zorgmedewerkers is het niet gek dat er slimme en nieuwe ideeën ontstaan. Daarom kwam Huisartsenpost Eemland met het goede initiatief om een digitale huisartsenpost te openen. In de regio Eemland, Amersfoort en Barneveld, kunnen ruim 350.000 mensen een online consult krijgen van huisartsen. Huisartsenpost Eemland is met dit initiatief de eerste in Nederland.

♡ Klap Corona de wereld uit

17 maart, 13.00 uur

Legustha Andriessen, een blogger op Mamaplaats, startte gisteren een prachtig initiatief samen met twee andere vrouwen. Namelijk, #klapcoronadewerelduit. Er wordt massaal gehoor aan gegeven door alle media en vanavond is het zover; om 20.00 uur applaudisseert Nederland voor alle mensen die ons land nu overeind houden.


♡ Tips om met je kinderen aan de slag te gaan

17 maart, 9.00 uur

Mamaplaats influencer Anneke Jagau woont in Malawi en geeft haar kinderen thuis les. Zij weet dus als geen ander hoe je je kinderen tegelijkertijd kunt vermaken én iets bij kunt brengen. In haar laatste blog deelt ze tips over hoe je samen met kinderen die nog niet zelf in boeken en op het internet naar informatie kunnen zoeken, projecten kunt doen. Lees haar blog hier.


♡ Naaisters gezocht!

16 maart, 23.00 uur

In België is er inmiddels een groot tekort aan mondmaskers. Atelier Peeps is een initiatief gestart om naaisters in actie te laten komen. "Ik naaide voor AZ Sint Lucas en kreeg onmiddellijk gigantisch veel reacties. Van zorgverleners van naaisters, van het ziekenhuis. We hebben jullie nodig! Graag massaal!"


♡ Gratis Stay at Home Challenge

16 maart, 19.15

Angela besloot in deze onzekere tijd wat positiviteit te brengen. "Het eerste wat in mij opkwam... laten we lief en positief blijven. Voor elkaar, naar elkaar maar vooral ook voor en naar onszelf. Daarom heb ik een GRATIS CHALLENGE ontwikkeld, voor jou!Om de dag ontvang je een positieve opdracht per mail. Om even tijd voor jezelf te nemen, om even wat positiviteit in je dag te brengen én om jou persoonlijk te laten groeien. 8 leuke, mooie en laagdrempelige opdrachten, 16 dagen lang. Om gewoon even stil te staan bij positiviteit! ⠀

Doe je mee? Meld je dan aan via gelukkigjezelf.nl/stay-home-happy-challenge

Dit bericht bekijken op Instagram

En dan zitten we ineens allemaal zoveel mogelijk thuis. Corona is in Nederland en het is serieus, het is heftig.⠀ ⠀ En misschien maak jij nog grappen erover of ben jij toch wel wat angstig geworden. Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om en dat is oké. ⠀ ⠀ ??‍♀️ Het eerste wat in mij opkwam... laten we lief en positief blijven. Voor elkaar, naar elkaar maar vooral ook voor en naar onszelf.⠀ ⠀ ?? Daarom heb ik een GRATIS CHALLENGE ontwikkeld, voor jou! ⠀ ⠀ ?? Voor jou die nu misschien tijd over heeft. Voor jou die zich nu misschien verveelt. Voor jou die nu bang is. En voor jou die zich niet zo druk kan maken om het virus. En voor jou die nog keihard moet werken! ❤️⠀ ⠀ ?? De volledig GRATIS Stay Home Happy Challenge heb ik gemaakt voor jou! ⠀ ⠀ Om de dag ontvang je een positieve opdracht per mail. Om even tijd voor jezelf te nemen, om even wat positiviteit in je dag te brengen én om jou persoonlijk te laten groeien.⠀ ⠀ 8 leuke, mooie en laagdrempelige opdrachten, 16 dagen lang. Om gewoon even stil te staan bij positiviteit! ⠀ ⠀ Doe je mee? Meld je dan aan via https://gelukkigjezelf.nl/stay-home-happy-challenge/ of check link in bio! ⠀ ⠀ Spread the word! Gun anderen ook positiviteit! Delen = lief! ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #stayhomehappychallenge #gratischallenge #positvevibes #gratiscoaching #stayhomehappy #gelukkigjezelfzijn #gelukkigjezelf #voorjezelfzorgen #liefdevoorjezelf #omdenken #positivethinking #overtuigingen #gedachtenkracht #positiefdenken #veranderingbegintbijjezelf #rustinjehoofd #genietenvankleinedingen #genietvanjedag #coachpraktijk #psychodynamischetherapie #zorgvoorjezelf #geluksmoment #coachingtips #jebenthetwaard #genietenvandekleinedingen #positiviteit #zelfvertrouwen #onlinecoaching

Een bericht gedeeld door Angela | Gelukkig jezelf (@gelukkigjezelf) op


♡ Fit met Marja biedt gratis cursus aan op haar online sportplatform

15 maart

"Juist nu is het belangrijk om in beweging te blijven en jezelf fit te houden. Daarom bieden wij vanuit fit Arrangement gratis toegang t/m 30 april op ons online platform. BLIJF SAMEN IN BEWEGING ❤️ meld je aan via de link in de bio. #coronahulp #sportenvanuithuis #fitblijven♡ Tekort aan babyvoeding: help door jouw moedermelk te doneren!

15 maart, 21.00 uur 

Naomi Vonk deelt een emotioneel bericht op Instagram:

"Ik hoor en lees steeds meer dat er moeders huilend in de winkels staan omdat de babyvoeding op is! Mensen, denk aan de zwangeren of zieken. Denk aan de mama's die óók hun kind moeten voeden. Denk aan de vrouwen die nog moeten gaan bevallen.

Daarom wil ik graag een oproepje doen. Ben jij beschikbaar om (live) te voeden of je moedermelk te doneren aan een ander gezin in nood, geef dan je locatie aan en hoe een andere mama je kan bereiken in de comments! Laten we samen zorgen, samen werken en samen LEVEN! 💛

Je kunt onder haar bericht op Instagram een berichtje achterlaten om in contact te komen met moeders uit jouw buurt die extra melk kunnen gebruiken. ♡ Oppasservice aangeboden

15 maart, 11.27 uur

Samantha Ophof zich aan als oppas van kinderen van wie de ouders niet thuis kunnen werken. Ze woont in een flat in Bussum en heeft zelf twee kindjes. Ze wil graag andere ouders helpen die bijvoorbeeld in de zorg, bij de politie of de brandweer werken. Ze heeft daarom een Facebook groep aangemaakt: 'Oppas ivm Coronavirus Bussum & Omstreken' waar oppassers zich kunnen aanmelden. 

Woon je niet in Bussum en omstreken maar vind je dit wel een goed idee? Dan kun je natuurlijk ook zelf een nieuwe groep aanmaken! Kijk eerst even of er niet al een groep bestaat :)♡ "Stuur een verjaardagskaartje naar mijn zieke zoon"

14 maart

Sanna doet een oproepje om haar zieke zoon een hart onder de riem te steken nu zijn verjaardag niet door kan gaan: "Onze zieke zoon wordt zat. 22 maart 11 jaar, verstandelijk pas 3/4 jaar omdat hij een hoog risico kind is zit hij thuis. Zijn verjaardag op zijn schooltje & familie mag hij niet vieren. Wie wil hem een kaartje sturen? #coronahulp"

Zie hieronder het originele bericht en het adres.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je