{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lijnen en... een high tea

Delicious, die high tea! Maar ja, ik was aan de lijn. Schuldgevoel? Dacht het niet!

Afbeelding blog 'Lijnen en... een high tea'

Ik kan wel 'aan de lijn' doen, de rest van de wereld draait en eet gewoon door. Zodoende krijg ik ook wel eens een uitnodiging voor een etentje, bezoekje of in dit geval: een high tea. 

Je weet wel: zo'n schransfestijn met dames terwijl je thee drinkt. Heerlijke scones, 'kleine' stukjes brownies, carrotcake en natuurlijk een paar sandwiches. Voor mij staat de brownie stipt op nummer 1. Verrukkelijk gewoon! 

Ik was nog maar net met mijn goeie voornemen begonnen toen de uitnodiging kwam. Ze wilden met de dames van de familie gaan high tea-en. Oma, tantes, moeder, nichtjes, (schoon)zusjes etc, 't was een hele groep. Toen had ik verschillende opties:

- zorgen dat ze een datum kiezen dat ik niet kan
- voorstellen om iets anders te gaan doen, zoals nodic-walking of een zumba-les
- me op het laatste moment ziekmelden
- meegaan, meebetalen en niks eten en me een buitenstaander voelen
- meegaan, meebetalen en me ongans eten met een schuldgevoel als toetje

Allemaal eigenlijk geen realistische opties. Er was natuurlijk wel een hele grote kans dat het hele afvallen alweer van mijn to-do lijstje was verwijderd ten tijde van de high tea, dus waar maakte ik me eigenlijk druk om?

Gelukkig is het helemaal goedgekomen. Ik heb heerlijk gegeten en er onwijs van genoten. Ik heb er de afgelopen week ontzettend naar uitgekeken en het gaf me goede moed om het afvallen door te zetten. Wat gaf het laatste zetje om nóg meer te genieten? Ik tikte vanmorgen dan -10 kilo aan op de weegschaal. YES YES YES!! 

Na het heerlijke genieten zonder schuldgevoel ga ik morgen weer gewoon verder met afvallen. Wellicht dat er deze week iets minder kilo's af zijn als het plan was, maar eigenlijk was dat al het plan. Ik ben trots op mezelf!

En ik ben benieuwd wat de weegschaal vanavond zegt. Voor de grap ga ik er gewoon even op staan :-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je