{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lieve juffies, dankjewel!

Ik ben blij als de vakantie voorbij. Zo. Daar staat het. En het is waar. Ik ben echt blij als straks 'het gewone leven' weer begint.

Afbeelding blog 'Lieve juffies, dankjewel!' Achtergrond blur afbeelding

Van uitslapen, naar op tijd uit bed. Weer een normaal ritme. Zes weken thuis is lang, voor ons. Ik werk in het onderwijs en heb wat dat betreft de geneugten ervan, zo ook mijn man. Maar ik merk aan dochterlief, dat zij ook erg gebaat is bij de gewone regelmaat. Zeker als ze moe is mist ze de juffies van de kinderopvang waar ze normaal komt. En ik mis ze ook. 

Hoe ze de zorg overnemen op dagen dat ik werk. Dat doen ze als geen ander. Ze kennen mijn kinderen, bijna net zo goed als ik. Ze zien wat ze nodig hebben en ze luisteren naar ze. Zeker mijn oudste heeft dat nodig. En ze voelt zich bij de juffies gezien en gehoord en veilig geborgen.  En daar ben ik hen ontzettend dankbaar voor. 

Ik zou op dit moment (gezien mijn psychische staat, die vaak niet al te best is) ook niet weten hoe ik 7 dagen in de week voor mijn kinderen moet zorgen, eerlijk gezegd.  Gelukkig heb ik een super lieve man, die heel veel helpt thuis. Maar voor hem zal het ook lekker zijn om straks gewoon weer aan het werk te gaan.

Op sommige dagen ben ik er van overtuigd dat zij op dat moment beter voor mijn kinderen kunnen zorgen dan ik dat kan. Misschien geldt dat voor mijn jongste niet, aangezien hij nog borstvoeding krijgt en liever 'live' drinkt. Maar afgezien van dat.. 

Daarom, hulde aan de kinderopvang, gastouders, oppas- tantes, - opa's, -oma's en iedereen die onze taken waarneemt. Een diepe buiging voor jullie!

Bedankt, voor jullie liefde, geduld, knuffels, kusjes, luisterend oor, en helpende handen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je