Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Lieve juffies, dankjewel!

Ik ben blij als de vakantie voorbij. Zo. Daar staat het. En het is waar. Ik ben echt blij als straks 'het gewone leven' weer begint.

Van uitslapen, naar op tijd uit bed. Weer een normaal ritme. Zes weken thuis is lang, voor ons. Ik werk in het onderwijs en heb wat dat betreft de geneugten ervan, zo ook mijn man. Maar ik merk aan dochterlief, dat zij ook erg gebaat is bij de gewone regelmaat. Zeker als ze moe is mist ze de juffies van de kinderopvang waar ze normaal komt. En ik mis ze ook. 

Hoe ze de zorg overnemen op dagen dat ik werk. Dat doen ze als geen ander. Ze kennen mijn kinderen, bijna net zo goed als ik. Ze zien wat ze nodig hebben en ze luisteren naar ze. Zeker mijn oudste heeft dat nodig. En ze voelt zich bij de juffies gezien en gehoord en veilig geborgen.  En daar ben ik hen ontzettend dankbaar voor. 

Ik zou op dit moment (gezien mijn psychische staat, die vaak niet al te best is) ook niet weten hoe ik 7 dagen in de week voor mijn kinderen moet zorgen, eerlijk gezegd.  Gelukkig heb ik een super lieve man, die heel veel helpt thuis. Maar voor hem zal het ook lekker zijn om straks gewoon weer aan het werk te gaan.

Op sommige dagen ben ik er van overtuigd dat zij op dat moment beter voor mijn kinderen kunnen zorgen dan ik dat kan. Misschien geldt dat voor mijn jongste niet, aangezien hij nog borstvoeding krijgt en liever 'live' drinkt. Maar afgezien van dat.. 

Daarom, hulde aan de kinderopvang, gastouders, oppas- tantes, - opa's, -oma's en iedereen die onze taken waarneemt. Een diepe buiging voor jullie!

Bedankt, voor jullie liefde, geduld, knuffels, kusjes, luisterend oor, en helpende handen!

6 jaar geleden

Dat is echt heel lief!

6 jaar geleden

Wij zijn ook blij als de school weer begint hoor! Wij hebben een eigen zaak en zijn door de medewerkers die ook op vakantie willen in de zomervakantie continu aan het goochelen om alle ballen hoog te houden. We gaan zelf ook wel weg, maar alles daar omheen werken we beiden 60+ uur per week, gewoon omdat het echt niet anders kan. Buiten dat het veel is kan ik wel leven met het extra werken. Ik vind het vooral voor de kinderen niet leuk. Die vragen zich af waarom ze nu wéér om 7 uur naar de oppas gebracht worden en wanneer mama nu eens leuke dingen gaat doen met ze. Dus inderdaad: hulde aan de oppas tijdens de vakantie die wel die leuke dingen met ze kan doen. Op naar het normale schoolleven, waar we op vrijdagmiddag gewoon weer gezellig naar de speeltuin enzo kunnen.

6 jaar geleden

Heerlijk! Op vakantie genieten we wel echt van, maar gewoon weer het normale ritme erin, heel fijn!;)

6 jaar geleden

ik heb altijd normale ritme heerlijk gevonden, als kind en als volwassene ook. de eerste 3 jaar met man op vakantie geweest maar was best wel een ramp, kon pas na paar dagen schakelen. Bij mijn man hetzelfde dus wij zijn 6 jaar niet echt weg geweest en dat vinden wij prima, laat ons maar dagjes uit gaan enpaar dagenrichting zeeland voor schoonouders waar we max 3 nachten hotel hebben