{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lieve Daan, Deel 3: Ballen

​Een terugkerend item. Lieve Daan/ Lieve Imke. Elke week schrijven Imke & Danielle een brief aan elkaar voor steun, hulp of gewoon zomaar.

Afbeelding blog 'Lieve Daan, Deel 3: Ballen'

Lieve Daan,

Wat een super leuke verassing! Ik heb het boek “Een leven na jou” ook al uit. Het is inderdaad een heel ander verhaal en haalt het niet bij “Voor Jou”, maar toch is het een pakkend verhaal waarin je blijft lezen. Ik denk dat er misschien nog wel een vervolg komt. Er is weer een open einde waar ik niks van begrijp, ik had die keuze niet verwacht en dat maakt me toch nieuwsgierig naar meer! Op mijn to do list voor deze week staat Doos Daan. Ik heb al het een ander bij elkaar wat ik je weer terug wil sturen maar heb nog geen doos gevonden waar het inpast. Het komt zo snel mogelijk naar je toe!

Je vroeg hoe ik al die ballen in de lucht houd? Ik denk dat er een enorm vangnet boven mijn hoofd hangt die me helpt. Een ervan ben jij. Het lijkt misschien wel alsof alles hier volgens het ideaal gaat maar jij weet wel dat het niet zo is. Jij bent mijn klaagmuur en ik deel eigenlijk alles wat er op een dag gebeurd met jou. Dat heb ik nodig.

Een ander is Sander. Vanaf begin af aan zat het goed. We houden allebei niet van ruzie maken en hebben weinig onenigheid. Als het wel zo is lopen we beiden even weg tot de brand geblust is. We zitten bijna altijd op één lijn en snappen dat de ander het echt niet makkelijker heeft. Daarmee bedoel ik dat ik thuis zit met de kindjes en hij buitenshuis werkt. Soms zou ik wel eens willen ruilen, maar het gras is niet groener.

Ik doe gewoon wat ik denk wat goed is. In de jaren dat ik nu moeder ben heb ik geleerd niet te veel te luisteren naar wat anderen van mij verwachten. Als je wilt zijn zoals iedereen van je verwacht wordt je niet gelukkig en ben je niet jezelf. Er heerst zo’n taboe om te zeggen dat het moederschap niet altijd leuk is. Terwijl ik het geen schande vind het ook eens van die kant te benoemen. Maar dat betekend niet dat ik er ook maar één seconde spijt van heb gehad.

Ik wil graag iets bijdragen aan ons inkomen, maar wil ook thuis zijn voor onze kindjes. Ook iets waarbij Sander en ik echt op één lijn zitten. Oppaskindjes is de ideale, weliswaar uitputtende, oplossing. Ja, het is zwaar en druk en echt niet altijd makkelijk, maar het geeft mijn dag smaak en invulling. Het is goed voor onze eigen kindjes en het geeft mij een fijn gevoel dat ik ook iets nuttigs doe. Alleen thuis zitten en huismoeder zijn past niet bij me. Ik ben altijd al dat bezige bijtje geweest. De dagen dat ik werk verlopen meestal beter dan mijn vrije dagen. Er is een strak ritme en de kinderen vermaken elkaar beter. Waar precies de oplossing ligt om alle ballen omhoog te houden weet ik niet. Ook bij mij valt er wel eens een en ik probeer net als jou de kindjes in de lucht te houden. Door een strak ritme te houden hoop ik dat alle ballen in de lucht blijven en dat niemand te kort schiet. En als er een valt ben ik het, ieder ander gaat voor.

Ja, we gaan ook trouwen. Dat voelt voor mij als een enorme eer, ik mag Sanders vrouw worden en hij wil de rest van zijn leven met mij delen. Ook voordat we besloten te trouwen stonden wij zo in onze relatie. Maar dit geeft net iets extra’s. Maar ik vind het ook wel heel spannend. Krijgen we alles wel geregeld zoals wij het willen en zal het huwelijk aan onze verwachtingen voldoen. Eén ding weet ik zeker. Ondanks alle ups en downs hier wil ik niets anders met mijn leven dat hier te zijn met mijn gezin.

Wat ik jouw en je mooie gezin mee wil geven is geloof in jezelf! En in de anderen waarvan je houdt. Jullie maken er zelf van wat je wilt dat het zal worden. Iedereen maakt wel eens verkeerde keuzes, maar jij kan ze de goede richting weer opsturen. Loop soms net dat tandje harder voor de anderen om op een ander moment even die rust te nemen voor jezelf. Zoek een balans die jullie ballen in de lucht houdt en waar niemand te kort komt.

Hebben jullie al vakantieplannen? Wij zijn al een beetje aan het rondkijken maar ik vind het zo moeilijk. We willen graag kamperen, maar krijgen onze tent en drie kinderen niet mee in de auto. En waar gaan we dan naar toe? Wij willen graag mooi weer maar afgelopen zomer was het me echt te warm in zuid Frankrijk met dag en nacht boven de 30 graden! Misschien heb jij nog tips voor ons? Waar letten jullie op als jullie weggaan met de kindjes?

Liefs,

Imke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je