{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lieve Daan, Deel 1: Dankbaar voor vriendschap

Lieve Daan/ Lieve Imke zijn blogs waarin Imke & Danielle regelmatig een brief aan elkaar schrijven voor steun, hulp of gewoon zomaar.

Afbeelding blog 'Lieve Daan, Deel 1: Dankbaar voor vriendschap'

Lieve Daan

Ik wil je even zeggen dat ik je een topwijf vind! Je bent een geweldige moeder en verdient dit compliment. Ik vind het fijn zoals we al onze ups en downs kunnen delen en dat je altijd voor me klaar staat. Je maakt me altijd aan het lachen! Ondanks dat we niet echt dicht bij elkaar wonen, er zit wel 145 km tussen, hebben we het zo leuk samen. Ik snap als geen ander hoe mooi en lastig het moederschap soms kan zijn. We zitten in hetzelfde schuitje en slaan ons er samen doorheen. Een vriendin zoals jij is onbetaalbaar en ik ben je dankbaar voor onze vriendschap.

Wat je vandaag toch weer met me deed. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt! Je vroeg me of ik al een pakketje heb gehad. Ik denk pakketje? Ik heb toch niks besteld? Heb jij mij iets opgestuurd! Hoe lief is dat! Maar ik heb nog geen idee wat het is. Het is namelijk brievenbuspost en met je nog niet zo wakkere hoofd heb je er niet bij stilgestaan dat er op maandag geen post wordt bezorgd. Je bent zelf toch ook postbezorger ;).

Nu moet ik dus nog een hele dag wachten, wat doe je me aan! Als we elkaar niet op korte termijn zien doen we dat wel vaker, pakketjes naar elkaar sturen en dat vind ik echt super leuk. Ben gek op pakketjes! Zo stuurde je mij laatst je haaknaald om eens te proberen. Ik heb daarna zelf ook gelijk een nieuwe aangeschaft! En bij het terug sturen heb ik er nog een leuke cd ingedaan voor Eef, hopelijk ben je er al helemaal gek van! En schoentjes voor Dexx die Joost niet meer past. Zo kunnen we elkaar op afstand toch goed helpen! Maar real life is natuurlijk wel een stuk gezelliger.

Soms help je me ook met de iets minder leuke kanten van het moederschap. We delen vaak dezelfde mening en hebben genoeg tips om de ander door een moeilijke dag te loodsen. Misschien kan je me nu ook nog even helpen?

Herken jij dat gevoel? Soms lijkt het wel alsof er alleen maar strijd is in huis en je er als een politieagent bijloopt. Misschien hebben we onze roeping gemist en moeten we een carrièreswitch overwegen. Soms zit ik met mijn handen in mijn haar en weet ik de oplossing niet meer. Een van die kleintjes van ons heeft zo’n sterke eigen mening, wat zij wil moet en zal gebeuren ook als ik het er niet mee eens ben. Zij heeft toch niet de touwtjes in handen? Maar hoe doorbreek ik dit gedrag. Misschien heb jij nog tips voor me? Ik waarschuw, daarna in de hoek en dan moeten ze excuses aanbieden. Maar ze is zo eigenwijs dat ze gerust een uur in de hoek kan zitten schreeuwen voordat ze sorry zegt.

Heb je trouwens dat boek al gelezen? Dat nieuwe boek van JoJo Moyes ‘een leven na jou’? Het vervolg op ‘voor jou’ wat we allebei zo mooi vonden. Ben benieuwd naar je mening en of het de moeite waard is!

Liefs Imke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je