{{ message.message }}
{{ button.text }}

Liefde kan je niet kopen.

Heb je jezelf ooit afgevraagd wat er van te verwende kleine meisjes terecht komt? Nou: Ze worden oud..en niet perse liefdevoller.

Afbeelding blog 'Liefde kan je niet kopen. ' Achtergrond blur afbeelding

Ik probeer mijn kinderen de waardevolle lessen van het leven te leren. Een levensles waar ik al vroeg mee begin gaat als volgt:’ liefde is niet te koop’. Je kan niet alles krijgen en ben dankbaar voor wat je hebt. De onderstaande situatie maakt het voor mij duidelijk waarom ik mijn kinderen verwen met liefde.. en waarom ik ze leer dat het juist de kunst is, iets te krijgen omdat je het verdiend en niet omdat het te koop is’.

Ze zit mij al op
te wachten, de nieuwe mevrouw bij ons in zorg. Boven zit ze op haar grote bed, in haar haar grote slaapkamer in haar grote huis. Ze lijkt weinig emoties te vertonen en stelt zich niet eens voor als ik netjes mijn hand uitsteek en mijn naam en functie noem. Verveeld kijkt ze mij aan. ’nou, zullen we dan maar’ zegt ze. Ze sloft naar de badkamer en ik probeer een beetje medelevend, maar toch opgewekt en vriendelijk, een praatje te maken terwijl ik de spullentjes klaar zet om mevrouw te ondersteunen bij het douchen. Het hele zorgmoment moppert ze. Over de kinderen die nooit komen, haar kleindochter die
gescheiden is, haar zoon die de zaak niet over wilde nemen. Ze moppert de hele tijd. Ze heeft alles, maar toch ook niets. Wanneer ik aangeef dat het wel heel bijzonder is dat haar nichtje bijna dagelijks langskomt, kapt ze mij af en zegt ze: ‘ die betaal ik’ die krijgt gewoon per uur betaald’. Het medeleven dat ik geprobeerd heb te behouden, smelt als sneeuw voor de zon. Het is een nare kille vrouw en even denk ik: ‘spoilt Little rich girl!’ Ik was haar haren en kam het door. Omdat ik het vertrouwen toch wil opbouwen om meer te kunnen bereiken in de situatie, föhn ik haar haren. De witte lange haren wapperen langs haar gezicht en ik merk dat ze ontspant door het geluid en de warmte van de föhn. Ik merk dat ik
weer sympathie kan opbrengen voor deze mevrouw. Ieder lijdt zijn leven op zijn eigen manier en soms is dat leven moeilijk en veranderd het je op een manier die jezelf niet voor mogelijk had gehouden. Misschien heeft deze mevrouw wel veel tegenslagen gehad. Heeft ze om moeten gaan met tegenslag, met verlieservaringen of met rouw. Misschien is die harde buitenkant een grote muur die met de juiste zorg, af kan brokkelen. Ik sta ik gedachten de situatie uit te pluizen en ik kan het niet laten. Ik denk’ ja, ook mij betaal je, in zekere zin, om vriendelijk tegen je te zijn’ Wat lijkt het mij erg als je je leven lang zo
gewend/verwend bent om alles te kopen of te krijgen, dat je niet meer weet hoe je vriendelijkheid, liefde en geluk zelf kan verdienen. Ik besluit haar nog een kans te geven en glimlach nog eens vriendelijk. Mevrouw kijkt mij vervolgens boos aan en ze snauwd: ben je nu nog niet klaar? Daar betaal ik je niet voor hoor’! Ik besef mij dat mevrouw in haar lange leven, het belangrijkste niet geleerd heeft. Sommige dingen zijn onbetaalbaar.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #girl, #Rich

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je