{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lichamelijke veranderingen

Uiteraard veranderd je lichaam tijdens en na de zwangerschap en krijg je bepaalde dingen niet meer terug.

Afbeelding blog 'Lichamelijke veranderingen ' Achtergrond blur afbeelding

Maar toch zijn er dingen die misschien wel handig zouden zijn. Ik hoorde altijd dat je na borstvoeding soms een cup kleinere borsten had dan voor je zwangerschap. Wat keek ik daar naar uit, die borsten van mij mochten wel een maatje kleiner. Ik had al vol enthousiasme de bh's die ik had gekocht tijdens mijn zwangerschap bij de box van het rode kruis gegooid. Een half jaar nadat ik met de borstvoeding ben gestopt moet ik toch maar accepteren dat mijn borsten even groot zijn als tijdens de zwangerschap. Dat hebben al die zwangerschapsbladen mij niet belooft. En is het heel vreemd als ik er (met bepaalde techniek) nog steeds wat druppels melk uit kan krijgen? 

En die baarheupen he, geen enkele broek van daarvoor pas ik meer. Of komt dat door de zwangerschapskilo's die er niet af willen. En dan de vraag wil ik die kilo's er wel af? Ik heb ongeveer 6-7 kilo zwaarder dan voor de zwangerschap. Maar soms vind ik mezelf mooi en de andere keer wil ik van die "lovehandles" af en die vetrol op mijn buik. Die twijfel maakt het voor mij lastig om echt actief op dieet te gaan. Daarnaast tijdens en na zwangerschap geen last meer van mijn knieën, een mooie bijkomstigheid. Misschien moet ik gewoon minder miepen en gewoon gaan sporten, dan gaan die kilo's eraf en krimpen die borsten van mij vanzelf.

En wat is dat dan met die menstruatiecyclus. Voorheen kon ik mijn menstruatie heel goed voorspellen, voordat ik begon met bloeden voelde ik hevige pijn in mijn buik ongeveer 2 uur van tevoren. Tegenwoordig heb ik meer last van mijn eisprong dan van mijn menstruatie. Wel handig om te timen voor een potentiële tweede. Maar ben ik hierbij de enige die meer pijn heeft bij de eisprong dan de ongesteldheid?

Maar verder eigenlijk nergens last van, misschien heb ik wel geluk of komt het door de keizersnede.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je