{{ message.message }}
{{ button.text }}

Leven met minder.

Feest aan de voedsel bediening

Afbeelding blog 'Leven met minder.'

De feestdagen zijn weer op komst en dat wil zeggen dat er prachtige kerstbomen in woonkamers staan, heel veel pakjes verpakt liggen te stralen en prachtige verlichting aan de huizen hangt.

Ooit was dit voor mij en mijn familie anders en stonden we met de feestdagen samen met zoveel andere moeders en kinderen aan te schuiven bij de voedsel bediening, ik herinner het me nog alsof het gisteren was een gigantische tafel vol speelgoed waar andere kindjes niet meer met speelde. We aten hele simpele dingen en waren vaak ook blij als we een suikerbrood van 2 dagen oud kregen, de rijstpap en cornflakes die we bij zo een voedsel verdeling kregen staan in mijn geheugen gegrift, wat was dat een feest en oooooh zo lekker! Ik droeg kledij van de buurmeisjes af, gingen nooit op vakantie, ook dure uitstapjes waren niet voor ons. Maar toch heb ik me op geen enkel moment minder als iemand anders gevoeld ik vond het gewoon normaal dat niet iedereen ‘veel geld’ had en het was prima want ik was gelukkig. Ondanks dat ik wel eens uitgelachen ben geweest met mijn boekentas vol vlekken en gaten was ik nooit jaloers op de kinderen die het beter als mij hadden want in mijn hoofd zei ik altijd ‘het kan nog veel erger’ ik was blij met wat ik had en dat is iets dat iedereen eens wat meer moet proberen zijn.

Mijn verleden heeft me de moeder gemaakt wie ik nu ben en ik kan enkel hopen dat als het ooit nodig zou zijn ik ook de moed heb om hulp te vragen voor mij en mijn gezin.

Dankzij mijn prachtige vader en sterke moeder die zich hier hebben door gewrongen als twee beesten hebben mijn kleine zusjes het veel beter, ik gun hun het aller beste al hoop ik dat ze wel eens stilstaan bij wat ze allemaal hebben. 

Afbeelding blog 'Leven met minder.'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je