Snap
  • Mama

leven met een verslaafde man DEEL 2

Wie deel een heeft gelezen, vraagt zich natuurlijk af hoe dit is verlopen, nou hierbij mijn verhaal.

Wat een nare tijd is er nu toch achter de rug, als ik zo terug kijk dan lijkt het net een waas een donkere nachtmerrie, die alleen in mijn geweten heeft plaatsgevonden maar nooit werkelijkheid is geweest. Natuurlijk, ik blijf bang voor de toekomst en een terugval maar momenteel geniet ik van de momenten waarop het goed gaat. Hij is weer terug ! De man die ik ken is weer terug in ons leven en maakt ons weer gelukkig. 

De vraag is waar is die vrouw die ik ooit was ? Die is weg, verloren in de ellende die haar leven zes jaar heeft beheerst. Wat hij onder invloed heeft gedaan heb ik niet onder invloed beleeft, voor mij was het een bittere pil die mij heeft gemaakt tot wat ik nu ben" Negatief en vermoeid". Ik blijf het slechte in elke situatie zien en ga er van uit dat alles op een drama uitloopt en eindigt met ellende. Hij zegt ook vaak, dat ik ook moet veranderen maar hij ziet niet in dat hij mij al verandert heeft. Bestond er maar een knopje waarmee ik vervelende herinneringen uit kon zetten. Of een tijd machine waarmee ik terug in de tijd kon en bij het eerste gebruik al mijn koffers had gepakt en hem had laten zien dat hij mocht kiezen tussen dat leven en een gezinsleven. 

Want zeg nou eerlijk een officiële waarschuwing ontvangen of dreigende waarschuwing is toch heel wat anders. Gelukkig heb ik na 5 jaar dan de keus gemaakt om hem te laten zien dat het nu echt serieus is en dat hij mij kwijt raakt op deze manier. Dit heeft er voor gezorgd dat hij zijn leven is gaan beteren en afstand heeft genomen van zijn verslaving. 

 Mijn advies is dan ook aan elke vrouw, zit je in een situatie met een verslaafde partner ga dan simpelweg gewoon weg. Pak je spullen en zeg nu is het genoeg, kies maar. Als ik dit na al die jaren niet had gedaan, dan zat ik nu nog steeds vastgeketend in al die ellende. 

Hoe moeilijk het ook lijkt, het is ook heel erg makkelijk " TAKE YOUR SHIT AND LEAVE HIM " !

Nu slingeren de pinpassen weer in mijn tas in plaats van in mijn BH. Nu lig ik niet te slapen op een bulk waardevolle spullen. Nu kan ik weer gewoon slapen, en krijg ik niet elke keer hartkloppingen als er op mijn deur wordt gebonkt. Haha, ja ik heb geen deurbel dus men moet wel kloppen. 

Al met al gaat het dus beter, nu moet ik alleen nog aan mijzelf werken !

8 jaar geleden

beste propje bedankt voor het delen van jullie verhaal.. knap van je dat je zo consequent kunt zijn. de laatste keer dat ik hem het huis uit heb gegooid is er politie alles bij geweest. Hierbij dus ook advocaat kosten een rechtzaak etc.. en dit wil ik niet nogmaals meemaken. nee inderdaad ik lieg me zelf voor als ik zeg het gebruik is klaar, want ook ik weet dat een verslaving voor altijd is.. het is alleen zo moeilijk dit te accepteren. Ik weet dat als het andersom zou zijn ik verslaafd zou zijn en hem dit flikte ik binnen nog geen seconde eruit gekickt zou worden.. ik weet niet zo goed wat ik er nog op moet zeggen... ben een beetje moe van elke dag strijden..

8 jaar geleden

Ik ben het niet met je eens, zo makkelijk als "dreigen" om weg te gaan, Je kiest voor je partner en daar hoort ook de verslaafde partner bij. Heel belangrijk is om heel duidelijk je grenzen aan te geven en daar zeker bij je standpunt te blijven. Je hoet het immers niet te accepteren. Een verslaving is een ziekte, een stemmetje die iemand beheerst, een stemmetje die tegen je spreekt en dan moet je maar sterk genoeg zijn om niet toe te geven aan de roes van het leven. Er zit altijd meer achter het gebruik, ze vluchten namelijk niet voor niets in de roes van het leven. En ik hoop zeker voor je dat je man echt zo maar gestopt is, maar eerlijk gezegt geloof ik dat niet zo. Ik leef al vijf jaar met een verslaafde partner en zo simpel als even stoppen is het niet. mijn man is op dit moment bijna drie maanden clean, en ik zie hem nog erg vaak worstelen met zijn verslaving. Ik heb mijn man gezegt dat als hij nu terugvalt hij zeker weg moet, en aks hij clean is we weer verder kunnen kijken. Wat inhoud dat hij nie bij de geboorte had kunnen zijn, en zijn dochter, zijn alles had moeten missen, ik heb hem de consequenties verteld welk voorbeeld hij dan zal zijn voor zijn kinderen en dat heeft hem veel in laten zien. Ik hoop echt voor je dat het zo is, en dat je kunt genieten van je zwangerschap, e wat ik je graag mee wil geven is geef je man niet zo maar op.

8 jaar geleden

dank jullie wel ladies(K)

8 jaar geleden

wat ben je dapper!