Snap
  • Mama
  • gezondheid
  • kinderen
  • Jonge
  • #drukzijn
  • zorgenmaken

Leven met een neus-/keelsonde...

Als je kindje zelf geen hongergevoel kent....
5 jaar geleden

Heel herkenbaar! Na een medische zoektocht van 4 jaar hadden ze medisch alles uitgesloten (behalve een WES onderzoek) en heeft hij en doorverwijzing voor de psychiatrie gekregen, daar heeft hij uiteindelijk autisme als diagnose gekregen. Wat ook zijn eetprobleem (en de rest van zijn problemen) verklaard.

5 jaar geleden

Hoi Lisa djw voor je reactie T inbrengen van de sonde is helaas geen leuk gezicht nee maar ja t is wel nodig helaas...wij hopen ook dat ze snel wel zelf goed wil gaan eten. Voordeel is wel dat het eetmoment nu wel leuk blijft voor dr We hebben geen strijd en beide geen irritatie...dus op deze manier hoeven wij ook niet bang te zijn dat we door het dwingen te eten een eetprobleem veroorzaken bij haar. Zij mag nu gezellig met ons aan tafel zitten en ze moet niks...spelenderwijs mag zij proberen wat zij wil en ook eten hoeveel zij wil...we waren eerst ontzettend tegen de sonde want ja laten we eerlijk wezen welke ouder ziet zn kind graag met een sonde opgroeien en/of met speciale voeding? Geen een ouder wil dit...achteraf gezien zijn we er toch wel blij mee dat ze gewoon lekker thuis bij ons is i.p.v. in het ziekenhuis. Anyway wij hopen ook dat ze snel zonder kan leven..

5 jaar geleden

Gelukkig hier maar 6 maanden een sonde gehad. We weten hoe het voelt alleen was er een andere oorzaak. We weten wel hoe vervelend het is om er mee om te gaan het plakken van de stikkers... Het inbrengen en hoeveel tijd het apparaat in beslag neemt. Heel veel succes en ik hoop dat het er snel uit mag!

5 jaar geleden

Na 5 jaar onderzoeken en veel doorzettingsvermogen van Dr Draaisma (kinderarts en Dr Noordam (endocrinoloog) van het Radboud wel. Bij onze zoon is het een hele bijzondere afwijking in de alvleesklier waardoor hij groeihormonen, vetten en suikers niet goed opneemt en caroteen niet afbreekt. Dus dieet en dagelijks groeihormonen spuiten, wat hij inmiddels zelf doet.