{{ message.message }}
{{ button.text }}

Leven duur? Probeer ziek zijn eens!

Afbeelding blog 'Leven duur? Probeer ziek zijn eens!' Achtergrond blur afbeelding

Hebben jullie ook zoveel last van geld tekort? Zeker met kinderen lijken mensen toch altijd een beetje tekort te komen aan het einde van de maand. Dan maar weer een weekje restjes, dubbele dagen koken en pannenkoeken bakken tot het salaris weer gestort wordt. Wat als je salaris ineens niet meer gestort wordt omdat je afgekeurd bent? Wat als je er niet voor kiest om niet te werken en daardoor geld tekort komt? Daar gaat deze blog vandaag over.

Ik mag nog van geluk spreken dat ik getrouwd ben met de liefste man die ook nog eens fulltime werkt en zodoende geld binnen haalt. Helaas is dit ook voor ons niet voldoende. Als alle instanties en bedrijven denken "je man verdient toch genoeg" en niet van elkaar zien hoeveel geld er per maand uit gaat, dan kom je nog nergens. Er zijn de standaard vaste lasten als je hypotheek, g/w/l, telefoon/internet, etc. die al duur genoeg zijn, maar wat dacht je van de zorgverzekering die al bijna €250,- per maand is voor ons? Als je dan weinig hoefde bijbetalen zou het fijn zijn, maar helaas was ik in juni al door al mijn vergoedingen heen die ik echt nodig heb. Vanaf juni betaal ik dus volle mep en dus soms in één week tijd wel €160,- aan alleen behandelingen. Dit dus bovenop de al €250,- euro premie en vergeet niet het eigen risico wat al op is en ik terugbetaal in termijnen. Belastingen voor je auto, voor je huis, voor de afvalstoffen, gaat hier maandelijks ook zo'n 150 euro voor de deur uit. Wat vergeten we dan? Oh natuurlijk, we hebben twee katten, een dochter en vergeet de boodschappen niet. Natuurlijk hebben we hier zelf de hand in gehad, wij hebben die auto, wij hebben ooit katten genomen en wij hebben ervoor gezorgd dat onze prachtige dochter in ons leven kwam. Helaas kun je niet vooruit kijken en is er sinds de geboorte zoveel ellende gepasseerd dat ik nu afgekeurd ben en daardoor chronisch geldtekort ontstaan is. We beknibbelen nu op alles wat kan, maarja die auto hebben we toch nodig om de kleine te vervoeren, de katten doe je niet ineens weg, de zorgverzekering heb je toch nodig en het huis verkopen waar we pas kort wonen is nu ook geen optie. Soms denk ik maar ik zet alle behandelingen stop en ik ga weer werken, maar dat zou betekenen dat ik alleen maar meer ziek wordt en nog langer niet werk. Ik moet accepteren dat werken nu niet lukt, en ik moet accepteren dat we elke maand geldstress houden. Enige optie is z.s.m. weer genoeg fit worden om weer ooit een baan te kunnen vervullen, en tot die tijd spaarzaam omgaan met alles en proberen zoveel mogelijk terug te krijgen aan kosten waar dat mogelijk is.

Nu klinkt het allemaal dramatisch, (en voor een half jaar geleden was dit het ook echt wel!), maar we staan er nu iets beter voor inmiddels. De gemeente heeft een sociaal medische indicatie afgegeven en we zijn in bezwaar bij het UWV, afwachten dus. Hier en daar een zakcentje gehad en daarmee plannen we ondertussen voor onszelf af en toe even wat leuks doen. Lekker met ons meisje samen of lekker samen met ons twee, of apart met vrienden. Het leven is al erg genoeg met ziek zijn, elke dag pijn hebben, sociale leven zien verdwijnen soms, zorgen om onze dochter. De geld stress erbij kunnen we eigenlijk niet hebben, dus proberen we zo spaarzaam om te gaan met alles, en zodoende ook nog te kunnen genieten van leuke dingen, (terwijl dat eigenlijk niet kan...oeps). Maar man.... wat is ziek zijn toch duur!!!! Ik heb respect voor alle zieke en/of afkgekeurde mensen om mij heen die in hetzelfde schuitje of een nog erger schuitje zitten. Ik heb ook diep respect voor diegenen die ziek zijn, alleenstaand zijn en een kind hebben en dan ongetwijfeld ook in geld crisis zitten. ik ben vaak jaloers op anderen ' die het beter hebben ' maar ik heb het nog heel goed en denk de laatste tijd alleen maar aan de nog minder bedeelden onder ons. Voor nu geniet ik dus heerlijk van mijn gezin en ons huis en de dingen die we allemaal doen, ook al weet ik dat onze reserves een keer uitgeput raken. Hey... maar dat is weer een nieuwe weg met hobbels om te nemen, en daar zijn we nog niet ;)


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je