Snap
  • Mama
  • geld
  • ziek
  • duur
  • geldtekort
  • afgekeurd
  • zijn

Leven duur? Probeer ziek zijn eens!

5 jaar geleden

Ik ben ook afgekeurd, maar geen 'recht' op een wia uitkering. Volgens het uwv kon ik gewoon aan de slag als electromonteur (mijn werk was financieel controller)... Ik was te ziek om bezwaar te maken, omdat het psychisch ook veel met je doet. Mijn tip niet opgeven ga voor die wia anders dan sta je met lege handen blijf bezwaar maken! Wij eindigden als gezin in een neerwaartse spiraal gezien ik hoofdkostwinner was. Er werd letterlijk tegen mij gezegd door een arbeidsdeskundige 'maar je man werkt toch?'. Inmiddels heb ik het al over tien jaar geleden en gaat het net twee jaar financieel wat beter. Mijn gezondheid is daarentegen verslechterd. Zelf vindt ik het moeilijk om tekijken naar onze tweeverdienende omgeving en vooral dat ze ongeinteresseerd lijken te zijn. Ik help nu andere mensen met hun financien gratis en ik zie het leed achter de voordeur, maar ook de onverschilligheid van de mensen die het wel goed hebben. Blijf gaan voor die wia en laat je niet gek maken door het uwv. En eigenlijk toen ik alles kwijt was toen heb ik echt gevonden wat echt belangrijk is in het leven. We hebben misschien weinig geld maar we zijn dolgelukkig! Ik ben nu gelukkiger dan in de tijd dat ik werkte!

5 jaar geleden

Ah ja dat is zo naar :( uwv kijkt inderdaad echt alleen maar naar wat je als laatste hebt verdiend. Dat terwijl je een heel leven werkt en genoeg betaald, je krijgt helaas er niks van terug. Ik hoop dat er voor jullie weer zon mag schijnen binnenkort!

5 jaar geleden

Ik snap je blog! Hier is mijn man chronisch ziek en krijgt helaas een kleine uitkering. Voor mijn man ziek werd is hij een paar maanden werkloos geweest. Hij heeft daarna een half jaar gewerkt, maar zijn uitkering wordt berekend op een jaarsalaris wat bij hem dus een halfjaar salaris was. Hierdoor moeten we ook echt eindjes aan elkaar knopen. Pannenkoeken eten we hier ook regelmatig ?

5 jaar geleden

Dank je voor je tips. Ik houd alles inderdaad goed bij en vraag het terug bij de belastingopgave ? Vervelend voor je dochter en jou, sterkte gewenst!