{{ message.message }}
{{ button.text }}

Leuk spel om een naam voor je kindje te bedenken!

Afbeelding blog 'Leuk spel om een naam voor je kindje te bedenken!' Achtergrond blur afbeelding

Bij de oudste kwamen we al redelijk snel op haar naam, Amber, maar toen ik zwanger werd van de jongste hadden we nog even geen idee. We kwamen erachter dat we weer een meisje kregen en wilden haar niet de naam geven die voor onze oudste was afgevallen (toen hadden we natuurlijk meerdere namen bedacht voor we de knoop doorhakten), maar een naam die we alleen voor haar gekozen hadden. 

Maar dat is lastig! Want alle leuke meisjesnamen hadden we al genoemd bij de eerste. Dus hoe kom je dan nog op een andere leuke naam? Toen bedacht mijn man het volgende spel: je pakt de top 250 (of meer of minder natuurlijk) van meisjesnamen van het moment. Je kan natuurlijk ook kiezen voor de top namen van 1950 als je fan bent van namen als Bep of Wil, maar wij kozen voor de top van 2016. 

Al die namen hebben we op losse briefjes geschreven (ja dat is een hoop werk, maar hee, je moet er wat voor over hebben hè! ). Dan stop je die allemaal in een grote kom en pak je er steeds allebei 1 briefje uit. Dan kies je tussen die 2 namen de leukste (of minst stomme, want dat gebeurt ook vaak) en stop je die in een andere kom. De naam die afvalt gooi je weg. Uiteindelijk kom je zo, in ons geval weken later, op DE naam uit! 

Voor ons was dat Indy, een naam waar we anders nooit opgekomen waren! 

Mocht je dit ook gaan doen, veel plezier en laat me even weten welke naam het geworden is! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je