Snap
  • Mama
  • baby
  • meisje
  • babynamen
  • namen
  • naam
  • kiezen
  • meisjesnaam
  • verzinnen

Leuk spel om een naam voor je kindje te bedenken!

Bij de oudste kwamen we al redelijk snel op haar naam, Amber, maar toen ik zwanger werd van de jongste hadden we nog even geen idee. We kwamen erachter dat we weer een meisje kregen en wilden haar niet de naam geven die voor onze oudste was afgevallen (toen hadden we natuurlijk meerdere namen bedacht voor we de knoop doorhakten), maar een naam die we alleen voor haar gekozen hadden. 

Maar dat is lastig! Want alle leuke meisjesnamen hadden we al genoemd bij de eerste. Dus hoe kom je dan nog op een andere leuke naam? Toen bedacht mijn man het volgende spel: je pakt de top 250 (of meer of minder natuurlijk) van meisjesnamen van het moment. Je kan natuurlijk ook kiezen voor de top namen van 1950 als je fan bent van namen als Bep of Wil, maar wij kozen voor de top van 2016. 

Al die namen hebben we op losse briefjes geschreven (ja dat is een hoop werk, maar hee, je moet er wat voor over hebben hè! ). Dan stop je die allemaal in een grote kom en pak je er steeds allebei 1 briefje uit. Dan kies je tussen die 2 namen de leukste (of minst stomme, want dat gebeurt ook vaak) en stop je die in een andere kom. De naam die afvalt gooi je weg. Uiteindelijk kom je zo, in ons geval weken later, op DE naam uit! 

Voor ons was dat Indy, een naam waar we anders nooit opgekomen waren! 

Mocht je dit ook gaan doen, veel plezier en laat me even weten welke naam het geworden is! 

4 jaar geleden

Al hebben we nu wel twee niet top 250 nMen. Maar het kan ook met nr 500 tot 750 natuurlijk. Idee is leuk!

4 jaar geleden

Wat een leuk idee! Hier geen kindje op komst maar ik ga 'm wel onthouden mocht er ooit nog een komen. Leuke naam heeft jullie dochter! Allebei trouwens

4 jaar geleden

Wij hebben 2 jongens en vonden het inderdaad ook moeilijk om opnieuw een jongens naam te kiezen. Onze oudste was 4 en vlak na de 20 weken echo vroeg ik hem hoe gaan we je broertje nu eigenlijk noemen. Hij zei gelijk zonder aarzelen Thomas en ondanks dat manlief eerst nog overtuigd moest worden is dat hem wel geworden. Dus ik heb nu een Jordi en een Thomas.

4 jaar geleden

Wij hadden dat probleem bij de jongste, een jongen. We hadden al 2 meiden Maar zelfs bij hun nooit een leuke naam gevonden. Man is erg kieskeurig, dus ik heb een lijst gemaakt van namen die ik leuk vond of mwah. En die heb ik hem gegeven en laten doorstrepen wat hij niet leuk vond. Er bleven er 2 over. Cas en Kai. Het werd Kai gewoon omdat er een i in zit. De 2 meiden heten Daisy en Evi ?