{{ message.message }}
{{ button.text }}

'leugen' of de waarheid?

Is een leugen nu echt nodig om er een leuk (kinder) feest van te maken?

Afbeelding blog ''leugen' of de waarheid?' Achtergrond blur afbeelding

Een paar dagen geleden zag ik op internet een briefje voorbij komen van een kind die erg gekwetst was omdat zijn/haar ouders hem/haar hadden voorgelogen over de kerstman. Dat kindje was er echt kapot van.. Was al het andere wat de ouders vertelde dan nog wel waar?

Ik hecht heel veel waarde aan eerlijkheid en dat weten mensen om mij heen ook. Mijn man weet heel goed dat hij maar beter eerlijk kan zijn (ook over dingen waar ik niet vrolijk van word) dan erover liegen en dat ik er later achter moet komen. 

In onze opvoeding geven wij dan ook mee hoe belangrijk eerlijkheid is. Wat voor fouten onze kinderen ooit zullen maken wij staan altijd achter ze staan. En dat kan alleen als je eerlijk bent tegen elkaar. 

Ik heb van vroeger hele leuk herinneringen aan sinterklaas, 'de leugen'. Ik heb van vroeger ook hele leuke herinneringen aan kerst, zonder leugens. Met de hele familie om een mooi versierde boom waar cadeautjes onder lagen. Daarna met zijn allen gezellig aan het kerstdiner. Ik denk niet dat ik het ene feest leuker vond dan het andere. 

Zal sinterklaas niet net zo leuk zijn voor onze kids als we daar gewoon eerlijk over zijn. Papa en Mama (of opa en oma) kopen de cadeautjes. We volgen het sinterklaas journaal net zo als we woezel en pip volgen . Sinterklaas en piet zijn net zo nep als woezel en pip en we gaan gewoon naar de intocht hier in het dorp, net zoals we naar de theatervoorstelling van woezel en pip gaan. Zal dat niet juist een meerwaarde geven?? 
We hebben een geweldig feest en zijn eerlijk als papa en mama. Onze kids zullen weten dat als papa en mama iets zeggen dat dat altijd de waarheid zal zijn. 

Wat vinden jullie?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je