Snap
  • Mama

letterlijk figuurlijk zat

Zit je dan, met je nazwangerschapsbuik, maar hoe worden de sterren zo snel weer dun? Raadsel.

Toen ik zwanger was, was ik erg trots op mijn buik. Ik was niet zomaar dik, nee, er groeide iets moois in me. Iedereen mocht mijn buik zien en qua kleding probeerde ik hem ook niet te camoufleren. 

Nu, 4 maanden later, zit ik nog steeds met 10 kilo extra gewicht. Ik weet dat dit erbij hoort, maar ik ben er niet blij mee. Het is zo stom, maar ik voel me totaal niet mezelf. In het begin kon ik daar nog wel mee omgaan, maar het wordt steeds moeilijker. Ik had echt niet verwacht dat ik meteen weer mijn oude figuur terug zou hebben, maar dat het zo langzaam zou gaan valt me erg tegen. Zelfs om in mijn baggy broeken te passen, kom ik 3 cm stof te kort. En ik ben er niet de enige in. Om me heen hoor ik een heleboel mensen die nog steeds 10 of meer kilo te zwaar zijn en waarbij het kindje veel ouder is.
Ik was laatst naar een feestje gegaan, thema feestje, en wile een tijgerjurkje aan doen. Twee sconden heb ik hem aan gedaan en toen ging hij meteen weer uit. Mijn buik zag je er ontzettend in. Eigenlijk sloeg het nergens op, want ik kwam op het feestje aan en daar waren een heleboel mensen die vanuit zichzelf een nog grotere buik hadden dan ik en gewoon zo'n strak truitje aan hadden. pff soms denk ik, wat doe ik moeilijk. Ik heb pas net een kind gekregen en ik moet het gewoon tijd geven.
De grote vraag is dan wel, hoe doen al die sterren dat? Ze hebben natuurlijk bakken met geld waardoor ze drie keer per dag kunnen trainen met een persanol trainer, zich kunnen hijzen in afslank ondergoed, hun kleding kunnen laten verstellen en ze zitten natuurlijk op een sapjes kuur. Dit alles kunnen ze natuurlijk allemaal doen omdat ze genoeg nanny's hebben om voor hun newborn te zorgen.
Ik weet dat Doutzen Kroes een super model heeft, met daarbij een superlichaam dat ze onwijs goed verzorgd, maar hoe krijgt ze het voor elkaar om er met de ice bucket challenge al zo dun te zijn? Voor mijn gevoel was ze net bevallen.
Wat was ik blij met Do. Eindelijk een bekend iemand die in deze tijd van size zero, ervoor utkwam dat ze 6 maanden na de bevalling nog heel wat kilo moest afvallen en haar werk op tv, waar je al dikker lijkt, weer ging beginnen. Ik had het niet zo op je Do, maar je hebt me ovegehaald om voortaan altijd naar je programma's te kijken!

www.mamaletta.blogspot.nl

9 jaar geleden

Ik ben het helemaal eens met deze reactie!! Koop een paar nieuwe kledingstukken die goed passen en leg al je kleding waar je (nog) niet inkunt uit het zicht. Dus niet dat je er elke dag tegenaan kijkt als je de kast open trekt. Is erg frustrerend. Beetje opletten wat je eet, lekker sporten en als je lichaam eraan toe is val je vanzelf af. Bij mijn vorige zwangerschap was dit na 9 maanden het geval. Ik ben nu 7 maanden geleden bevallen van een tweeling en heb ook nog 10 kilo over. Succes!!

9 jaar geleden

Ik zou suiker zoveel mogelijk vermijden. Wit, riet of basterdsuiker, ze zijn allemaal even slecht. Gewoon ontbijt, lunch en avond eten en tussendoor een stuk fruit of een handje vol noten (pistache, walnoten, amandelen). Vervang alle witte dingen voor volkoren. Zilvervliesrijst, volkoren pasta en volkoren of spelt brood. En bewegen. Dit laatste is vaak moeilijk met een kleintje. Ik volg op dit moment een challenge via facebook. Kijk ook op http://www.jacquelinevandijk.nl/. Elke dag een oefening voor een strakke buik. Ik paste gelukkig een paar weken na mijn bevalling mijn eigen broeken alweer. Ik at voor en tijdens mijn zwangerschap zo gezond mogelijk. En ik heb lang door gesport. Op het einde kun je nog prima zwemmen. En af en toe snoepen moet kunnen, maar neem dan iets wat je echt heel erg lekker vind!

9 jaar geleden

Zo herkenbaar... Ik moet ook nog ongeveer 10 kilo kwijt en mijn dame is al 22 maand.... Ik moet ook wel zeggen dat ik er zelf niet veel aan doe. Ik heb het gewoon te druk. Toen in Doutzen zag was ik ook echt stom verbaast.... (haar zus is wel voedingsconsulente ofzo) Ze was gewoon helemaal plat :O Wie doet de boodschappen bij jullie? Wat je niet in huis haalt kan je ook niet op eten. Probeer er voor te zorgen dat je gezonden dingen in huis hebt die je erg lekker vind. Ik ben bv gek op cherry tomaten en eigenlijk vind ik dat net zo lekker als een koekje, het is alleen een stukje gezonder.

9 jaar geleden

zelf ben ik gestart met herbalife, dit is gezond en verantwoord afvallen! Echt een aanrader voor iedereen! coreije.coach4everybody.nl