{{ message.message }}
{{ button.text }}

Let me show you our lovely, mini, house!

Geinspireerd door Flyingmom die eerder haar speelhoek showde, is hier ons kleine flatje :) -Waarschuwing!! Troep inbegrepen!-

Afbeelding blog 'Let me show you our lovely, mini, house!'

Ons knusse, mini flatje, bijna af. We wonen hier nu zo'n 9 maanden gok ik en we have come a long way!

The horror of the move..

Verhuizen was hell.. Niet alleen gingen we kleiner wonen maar ook nog is 4 hoog zonder lift!! Welke mogolische architect bedenkt er nou zulke hoge flats zonder lift!!? We hadden een mega (zware) lounch bank, een gepersonaliseerde (by moi) dekenkist die functioneerde als salontafel en een blok van een bokspring. Niet te beginnen over andere zware meubels die allemaal naar boven getilt moesten pfff!! Zieke Sh#t!! Gelukkig hebben we veel vrienden die we om hulp konden vragen. Ja, ze vinden ons nog steeds lief, ondanks dit :)

Kleiner wonen was wennen, onze meubels pasten niet goed in de ruimte en er was een muur "weg".. De vorige bewoners hadden de 3e slaapkamer (waarvoor wij in de eerste plaats deze flat wilde!!) bij de woonkamer getrokken.. Budget om een muur te plaatsen was er niet. Dus we zette de bank er maar voor, ookal word dan de deur naar het balkon geblokeerd. Irritand!! Maar deze flat was goedkoper+huurtoeslag en mijn mama om de hoek wonend. Gewoon even wennen dus!!

The pallet wall <3

Geen geld, geen geld, geen geld.. Wat moeten we doen met dit gapende gat in de muur!!? GVD!! Oke, denk rustig na.. Baksteen? Bleeeh, kan je verder niks meer mee.. Gips? Te duur. Hout!? Sloophout?! Jaaaaa!! 

Ik plaatse een oproepje op Facebook: Opzoek naar sloophout en pallets! Een lieve mevrouw beantwoorde mijn oproep en bleek een heel oud (volgens mij was een) aannemers/timmer/bouw bedrijf, compleet met woning geerft te hebben. Het bedrijf was al lang niet meer up and running en ze zat met bergen en schuren en zolders en loodsen vol met.. Ja, met wat eigenlijk? Soorten hout!! Mijn vriend ging erheen en mocht alles uitkiezen wat hij wilde! Dit deed hij echter niet, hij zag prachtige dingen, zelf oer oud glas in lood! Hij mocht het meenemen! Dat kon hij niet over zijn hart verkrijgen, hij rade haar aan het te verkopen, voor veeeeel geld. Haha! Hij kwam terug met een oude balletvloer. Prachtig! Jammer genoeg was het niet geschikt :'(. 

Dan maar pallets halen bij een bouwpit verderop in onze wijk! Snachts.. In het donker.. Met de auto, heeeeel stil.. Hahahaha! Een middagje knutselen door vriendlief en een ander middagje whitewash verven door mama, en ik ben blij met het resultaat!! We hebben een oude ikea kast uit elkaar gesloopt (die toch al ready voor de sloop was) en die platen waren perfect voor aan de andere kant, namelijk Meneertje zijn slaapkamer! Pallets, splinters, goede klim mogelijkheid + een peuter = neeeee. Meneer zijn "muur" is nu egaal, MET 200 Glow in the dark sterren en 100% gratis, mooi en veilig. Onze pallet wall ziet er vandaag zo uit:

PicsArt_02-21-02.45.12_1456064022.jpg

De louche bank..

De bank die we hadden was veel te groot, echt mega groot.. We moesten een "nieuwe" zien te bemachtigen! Kringloop! De kringloop is opeens echt duur, hoe kan dat?! Ik ga toch geen 200-250 euro neerleggen voor een tweedehands bankstel.. Dat stinkt en dáár een vlek heeft!? We hebben niet een 200 euro!!

Facebook? Marktplaats? Mensen willen goudgeld voor hun troep.. Pfff.. Naja ik begrijp dat ook wel.. Niks moois kunnen vinden, jammer genoeg.

Afbetaling? Deal with the devil.. Ons bed hebben we een aantal jaar geleden op afbetaling gekocht. Veeeel rente maar maandelijk weinig betalen en een PRACHTIG, NIEUW bed! Maar moeten we dit nou wel doen, gezien onze situatie? Hebben we nog andere opties? Oohh.. Deze bank is mooi, en maar 25,- per maand.. NEE!! Niet doen!!! Of wel? ARRGGGG!!

Dingdong! Bestelling van Wehkamp, uw bank!! (Oops..). Bank naar boven getilt. Twijfels.. Mijn vriend vond hem vreselijk zitten en hij hing super aan.. Katteharen, blergh.. Terug sturen? Jup. Andere bank bestellen? Jup..

DINGDONG! Bank nummer 2. Sjouw. Sjouw. Sjouw!! Naar boven dat ding! Past niet door de voor deur?! Pfff, echt wel! Proppen, tussen deur eruit! Komt u maar!! Daaaag bezorgers! (Andere wel, gelukkig..) Is dit dan DE bank!!? Nee.. Terug? Ja..

....

Uiteindelijk is het ons toch gelukt!! Niet van Facebook, Marktplaats, Wehkamp of Ikea! Waar hij vandaan komt is geheim. Want dit is MIJN DROOM BANK! Alleen van mij!

FB_IMG_1456064877318_1456064895.jpg

En zo staat hij vandaag in ons interieur:

PicsArt_02-21-02.37.52_1456064942.jpg

Dit is "andere kant van de woonkamer, waar de palletwall zich ook begeefd:

PicsArt_02-21-02.39.01_1456065011.jpg

Speelgoed

Zo nu ons (af en toe rommelige) flatje toch out in the open is. Kan je meteen zien hoe we dat met speelgoed doen!! Dat blauwe ding, links naast het dressoir, is onze houte (overvolle) speelgoed kist. I love it! Daar naast staat het zwarte tafeltje waar Meneer aan eet en tekend :). Tussen de bank en de box, niet te zien op de foto's, staat zo'n zelfde tafeltje met nóg meer speelgoed!

Als het is opgeruimt, dan vind ik dat het een goed "speelgoed systeem" is. Maar als alles door de kamer is geflikkerd dan wil ik alles van het balkon gooien. Te veel speelgoed!! 

Ook zou ik, als ik wat meer opties en ruimte zou hebben, het tekentafeltje van meneer verplaatsen. Verder weg van de tv. Always room for improvement, never for the actuele action, haha!

Mijn kleine persoonlijke trots

De gang. Zelf bedacht, zelf geverft en de "kunst" die er hangt heb ik zelf getekend. Toen ik 16 was. Geen geld voor vloer, dus ik heb het beton zwart geverft met betonverf! Tis wel koud, dus ooit moet dit veranderen! Maar voor nu is het mooi toch!? :D (Compleet me DE favorite doos van mijn kat, die hij gebruikt als mand, haha!)

PicsArt_02-21-02.42.43_1456065527.jpg

Last, and least.. 

De keuken en de vergeten kast. Ja, dit is niet heel erg een trots ofzo. Maar ik probeer het zo netjes mogelijk te houden. Aan tafel doe ik mijn school (binnenhuisarchitect!!), schrijf ik mijn boek en zit ik deze blog te schrijven nu, haha! De keuken is practisch en ik probeer hem zo opgeruimt mogelijk te houden, want ik kan NIET tegen een vieze keuken!

DSC_4819_1456065852.JPG

De slaapkamers

Heb ik geen foto's van. Mevrouw haar kamer is nog steeds een bouwval (GROMM! Papa, ga is aan het werk!!!). In Meneer zijn kamer staat de helft van Mevrouw haar spullen en onze kamer is altijd een zooi met óók spullen van Mevrouw haar kamer. Niks aan de muur, kast deur nog niet geschilderd, badkamer deur ook niet. En gewoon niet af.. Stom..

Maarja zo blijft er altijd nog wat te doen! En ik als interieur gek vind dat dat wel prima! :D

Wat zouden jullie nog wensen in jullie bestaande interieur?!

Ik: Hang planten in gloeilampen (Pinterest, haha!) en gewoon planten in zijn geheel. Groen, groen, groen! Ook wil ik dit jaar de box weg hebben!!

Welcome insite our house!! :D

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je