Snap
  • Mama

Leef bij de dag!

​‘Leef bij de dag!’ zei een oud-collega altijd. Een levensinstelling die ik meestal aanhang, maar soms ook zomaar heel onpraktisch is.

Vandaag bedacht ik me ineens dat ik nog helemaal niks geregeld heb voor de verjaardag van zoonlief volgende week. Ik word opgeslokt door vandaag. Doorgaans helemaal geen probleem, maar in de decembermaand waarin we allemaal een beetje geleefd lijken te worden –feestje hier, verplichting daar- toch knap lastig!

Meestal heb ik wel een beetje een idee van wat er te gebeuren staat en komt het wel goed, maar dit keer realiseerde ik me ineens dat ik toch wel heel snel op moet gaan schieten wil het nog wat worden! Toen dochterlief 1 werd, was ik al weken van tevoren in mijn hoofd bezig met de taart, het ‘verplichte’ meptaartje en de catering voor de dag zelf.
Nu heb ik wel al een uitnodiging –niet meer dan een e-mailtje hoor!- de deur uitgedaan, lang geleden omdat zoonlief twee dagen voor kerst jarig is en ik hoop dat de familie erbij kan zijn. Gelukkig hebben we het cadeau al duidelijk. En iedereen draagt eraan bij, een autostoel, net als zijn grote zus voor haar eerste verjaardag kreeg. Ok, één eigenwijze tante wilde toch echt iets van speelgoed kopen en die heb ik dankzij een tip van een medemamaplaatsmama op pad gestuurd met een specifieke opdracht.

Eigenlijk zit het probleem niet in dat de verjaardag ineens zo snel lijkt te komen of wat ik allemaal moet voorbereiden, maar in alle mooie dingen die ik voorbij zie komen op facebook, Pinterest en ook hier. Ik voel me –bijna- verplicht om voor een baby die 1 wordt een knalfuif te organiseren. Een feest waar hij zich niks van zal herinneren en met een beetje geluk -ik zou het zomaar in de drukte kunnen vergeten- de foto’s van kan terugkijken.
Ik leef dan toch maar bij de dag. Met een beetje planning hoe ik in de komende week in de schaarse vrije uurtjes alvast wat klaar kan maken. Wat niet gaat, gaat niet. Dan kopen we de taart, slingers en overige aankleding. Misschien niet zo origineel, maar wel heel praktisch!

Leef jij met een planning? Of leef jij met de dag? En heb je ook wel eens het idee dat het leven aan je voorbij loopt met alle ballen die je hoog te houden hebt? 

O, en tips voor originele en snelle verjaardagsoplossingen zijn ook welkom!

8 jaar geleden

Thanks voor je tip! Ik ben vooralsnog heel benieuwd wat ik ervan ga maken. Op dit moment vermijd ik het plannen nog... Alsof dat helpt! :)

8 jaar geleden

Thanks voor je input! Ik twijfel altijd zo of ik een taart zal bestellen. Ik vind bakken heel leuk, maar heb tot noch toe geen inspiratie... Bovendien hangt de kerstdecoratie (o ja die blog...) ook al en weer ik eigenlijk niet hoe ik daaromheen moet werken. Arm kind dat jarig is in een feestseizoen! Ik denk dat ik het er gewoon op aan laat komen en dat op het laatste moment mijn perfectionisme en kanhetzelfwel het gaat winnen van de praktische oplossingen. O hoe haat ik dat...

8 jaar geleden

Ik doe het ook een beetje ertussen in. Sommige dingen vragen wel om enig planwerk, maar met onze kleine man is het soms wel wat moeilijk dingen te plannen, dus dan zie ik wel hoe dingen komen. Ik heb trwouwens veel decoratie voor de 1e verjaardag van ons mannetje besteld via deze site: http://www.makkelijkfeestje.nl/1e-verjaardag/ Dan hoef je de deur er niet voor uit, en heb je wel leuke dingen die bij elkaar passen. Alvast heel veel plezier en ik ben benieuwd wat je er straks van hebt weten te maken!

8 jaar geleden

Ik leef met een planning. Moet wel met al die activiteiten. Maar ik leef ook met de dag. :-). Word ik gebeld om wat leuks te doen... dan gaan we lekker ( als ik niks te doen heb). En die knalfuif... ik vind dat je naar je kind moet kijken. Houdt het van grote groepen mensen of gaat je kindje al huilen wanneer je gaat zingen? Mijn ventje vindt veel mensen helemaal leuk maar mijn neefje helemaal niet. Daar wordt het klein gehouden. Tips voor een snel feest... Hema heeft hele mooie foto taarten die snel klaar zijn Mijn moeder en schoonmoeder vinden het altijd super leuk om wraps en gevulde hapjes te maken. Xenons heeft veel versiering voor elke verjaardag! Binnen een week kan je klaar zijn. Succes!