{{ message.message }}
{{ button.text }}

Leef bij de dag!

​‘Leef bij de dag!’ zei een oud-collega altijd. Een levensinstelling die ik meestal aanhang, maar soms ook zomaar heel onpraktisch is.

Afbeelding blog 'Leef bij de dag!      ' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag bedacht ik me ineens dat ik nog helemaal niks geregeld heb voor de verjaardag van zoonlief volgende week. Ik word opgeslokt door vandaag. Doorgaans helemaal geen probleem, maar in de decembermaand waarin we allemaal een beetje geleefd lijken te worden –feestje hier, verplichting daar- toch knap lastig!

Meestal heb ik wel een beetje een idee van wat er te gebeuren staat en komt het wel goed, maar dit keer realiseerde ik me ineens dat ik toch wel heel snel op moet gaan schieten wil het nog wat worden! Toen dochterlief 1 werd, was ik al weken van tevoren in mijn hoofd bezig met de taart, het ‘verplichte’ meptaartje en de catering voor de dag zelf.
Nu heb ik wel al een uitnodiging –niet meer dan een e-mailtje hoor!- de deur uitgedaan, lang geleden omdat zoonlief twee dagen voor kerst jarig is en ik hoop dat de familie erbij kan zijn. Gelukkig hebben we het cadeau al duidelijk. En iedereen draagt eraan bij, een autostoel, net als zijn grote zus voor haar eerste verjaardag kreeg. Ok, één eigenwijze tante wilde toch echt iets van speelgoed kopen en die heb ik dankzij een tip van een medemamaplaatsmama op pad gestuurd met een specifieke opdracht.

Eigenlijk zit het probleem niet in dat de verjaardag ineens zo snel lijkt te komen of wat ik allemaal moet voorbereiden, maar in alle mooie dingen die ik voorbij zie komen op facebook, Pinterest en ook hier. Ik voel me –bijna- verplicht om voor een baby die 1 wordt een knalfuif te organiseren. Een feest waar hij zich niks van zal herinneren en met een beetje geluk -ik zou het zomaar in de drukte kunnen vergeten- de foto’s van kan terugkijken.
Ik leef dan toch maar bij de dag. Met een beetje planning hoe ik in de komende week in de schaarse vrije uurtjes alvast wat klaar kan maken. Wat niet gaat, gaat niet. Dan kopen we de taart, slingers en overige aankleding. Misschien niet zo origineel, maar wel heel praktisch!

Leef jij met een planning? Of leef jij met de dag? En heb je ook wel eens het idee dat het leven aan je voorbij loopt met alle ballen die je hoog te houden hebt? 

O, en tips voor originele en snelle verjaardagsoplossingen zijn ook welkom!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je