{{ message.message }}
{{ button.text }}

Le Baby's 1e verjaardag/doop gekkigheid!

Mummysuze schreef er vandaag al over en ook ik zit al panisch te plannen nog 2 maanden en 2 weken partypeople!

Afbeelding blog 'Le Baby's 1e verjaardag/doop gekkigheid! '

Baby word 1, daar word vaak een hele heisa van gemaakt en ik heb toen ik Le Baby nog niet had altijd geroepen; WAT EEN ONZIN! Daar doe ik dus echt niet aan mee, de baby weet dat niet eens! Waarom zou je dat nou doen? Ook de afgelopen maanden heb ik er nog weleens over nagedacht en iedere keer weer dacht ik; nee I dont think so. Mummysuze schreef er zo leuk over vandaag hier dat ik er weer over ben gaan nadenken.

Nu heb ik het door de maanden heen af en toe met mijn vriend besproken en die liet toch wel merken dat hij het wèl graag wilt vieren en langzaam aan begon het idee meer vorm te krijgen in zijn en mijn hoofd. Dat onze ideeën nogal ver uit elkaar lagen is even ter zijde. Het dialoog is geopend en dat vind ik altijd fijn want anders blijf ik er maar zo mee in mijn hoofd hangen.

Waar? Thuis en dan heel klein? Klein is alleen onze broers en zussen en onze ouders. Hij heeft 3 zussen en 1 broer met allemaal kids en ik ook! Dus dan zijn we al met  37 mensen en dan wijzelf is 40 mensen! Dan zouden we Le baby gewoon bij ons in het dorp laten dopen en klaar. Wat slingers,ballonnen,een taartje en wat hapjes. Done. 

Of....groot, zoals wel traditie is bij ons. Dat betekend in een zaal, want bij ons thuis past het niet. Want als we "De familie" uitnodigen dan is dat alle broers en zussen van mijn vader, alle broers en zussen van mijn moeder, alle broers en zussen van zijn vader en alle broers en zussen van zijn moeder, dan ook hun kinderen en die kinderen hebben vaak ook weer kinderen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Point is; stel iedereen komt, dan zit je wel met 300 man(denk ik?)
Natuurlijk komt niet iedereen dus misschien zijn we "maar" met 150 mensen. Dus dat is wel even een grote overweging, want het verschilt nogal. Wel leuk want nog niet iedereen heeft kennis gemaakt met onze kleine omdat we niet echt in de buurt wonen. En hij is super sociaal (unlike his mommy) en vind het heerlijk om met iedereen te kletsen,te spelen en lekker te lachen.

Als we het groot vieren, dan heb je te maken met de zaal, een andere kerk, de aankleding van de zaal, een buittent plaatsen, een bar, barpersoneel, catering, uitnodigingen versturen,fotograaf en vast nog veel meer waar ik nu 1,2,3 niet op kom. 

Het is nogal wat want wij hebben het allesbehalve breed, dus als we dat doen moeten we echt elk dubbeltje zo wat omdraaien om genoeg geld bij elkaar te sparen! We hebben dit vorige maand bedacht, dus we zijn al begonnen met sparen!

Nu we het er een paar keer over gehad hebben hebben we besloten het toch groot te vieren, hij word maar een keer 1 jaar en hoe vaker we het er over hebben hoe meer zin ik erin begin te krijgen. 

Gelukkig krijgen we veel hulp hiermee, want de vader van mijn vriend regelt al de zaal,apparatuur en de drank. Mijn vriend schakelt wat neven van hem in om achter de bar te staan en zijn moeder en haar zussen zullen het eten maken. Ook zal ze de taarten bakken. Ik heb een artistieke vader die de zaal zal aankleden.

Maar toch het is nogal overweldigend! Ondanks alle hulp, ik moet het wel allemaal bedenken, gelukkig niet uitvoeren! Dus eigenlijk mag ik niet "zeuren". 

Ik moet een menu gaan bedenken wat er geserveerd gaat worden, wat voor taarten moeten er gemaakt worden? Drank? Welke hapjes gaan er op de tafels en wie maakt die? Hoe wil ik de zaal versierd hebben? Welke muziek moet er gedraaid worden? Welke Dj/band? Wat trekt LeBaby aan? Wat trek IK aan? Van hoelaat tot hoelaat? Wat voor uitnodigingen? Doop dienst regelen, Wie gaat de foto's maken?

Oh en dan zegt de moeder van mijn vriend tussen neus en lippen door; je moet wel voor de kids snoepzakjes oid maken hè om uit te delen! Volgende ding, want ik zal zelf never nooit Le Baby snoep geven.....maar dan wel uitdelen, dat is tegen MIJN principes in! 

Hoe hebben jullie de 1e verjaardag van jullie kleine gevierd? Als ik mijn blog zo terug leest lijkt het net of we gaan trouwen;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je