Snap
  • Mama
  • Relatie
  • post

Lastig

Mijn oom en tante zijn sinds kort uit elkaar. En mijn oom heeft een nieuwe vriendin. Gister een dagje genoten van het weer met oom en zijn vriendin. Nu wil mijn tante praten.

Het is al lastig zat dat mijn oom en tante uit elkaar zijn. Echter heeft mijn tante nog alle hoop dat het goed zal komen. Ook al is zij degene die een fout heeft gemaakt waarvoor ze nu moeten boeten. Mijn oom heeft sinds een tijdje nu weer een nieuwe vriendin en mijn tante kan dat echt niet handelen. Mijn nichtje is nu de dupe aan het worden van getouwtrek en geruzie.

Gister heerlijk genoten van het mooie zomer weer. Papa moest werken dus gevraagd of mijn broer mee wilde. Ook bedacht ik me dat mijn nichtje misschien wel mee zou willen. Even wat afleiding en lekker spelen. Dus ik appte mijn oom. Mijn tante moest werken dus die heb ik niet ge-appt. Die vond het wel gezellig om mee te gaan en zou mijn nichtje ophalen van de BSO (ik had er niet aan gedacht dat ze daar heen was). Maar goed dat is zijn keuze om haar op te halen. Ik heb niets verplicht. Even later vroeg hij of zijn vriendin en haar dochter ook mee mochten. Natuurlijk, wie ben ik om nee te zeggen. We hebben een gezellige dag gehad. Heb die vriendin nu een keer gezien en ze blijkt aardig. Kennen is nog een groot woord na een middagje.

Krijg ik net een telefoontje van mijn tante. Of ze vanavond nog langs mag komen. Ze wil met mij praten. Rara waar zal dat over gaan..

Ik ga in ieder geval duidelijk zijn dat ik niet tussen hun in wil staan. Dat de rest van de familie geen contact meer heeft/wil met mijn oom is hun keuze. En wat ik doe is mijn keuze en daarin sta ik vrij. Echt praten zal het wel niet worden, want mijn nichtje komt mee en zo vangt die weer van alles op wat niet voor haar oren bestemd is. Ik ga er dus ook niet te veel woorden aan vuil maken. Maar ga wel duidelijk maken dat ik mijn eigen keuzes maak en niet tussen hun in wil staan. Als zij problemen heeft zal ze die met mijn oom moeten oplossen zonder mij en mijn gezin daarin te betrekken.

Hebben jullie ook wel eens van deze situaties waarin je ingezogen wordt zonder dat je dat eigenlijk wil?

10 jaar geleden

Dat had ik al begrepen...

10 jaar geleden

Hmmm dat is idd mis gegaan vreemd. Het ging over de blog. Waarin een mama moeite had met de omgang met vriendinnen welke ongewenst kinderloos blijven. Vreemd.

10 jaar geleden

volgens mij staat deze reactie niet bij het goede onderwerp?

10 jaar geleden

Ik ben zelf zo iemand geweest 14 jaar kinderloos. Het grappige is dat mijn omgeving er moeilijke over deed dan ik. Tuurlijk deed het wel eens pijn en dat zei ik ook. Maar ik drukte alle vrienden en vriendinnen wel oo het hart. Ontneem mij jullie geluk, vriendschap en kinderen ook niet nog eens. Dan wordt het pas eenzaam en moeilijk. Laat me mee genieten en wanneer het lastig is of wordt dan merken jullie het van zelf. Met het resultaat dat ik juist veel kinderliefde kreeg. Oppassen , spelen knuffelen. Altijd snel om kraamvisite mocht. Mijn advies, spreek met elkaar af hoe jullie er als vrienden mee om gaan kunnen. Het is moeilijk maar wees daar pro actief in,. Zo vroeg mogelijk vertellen dat je zwanger bent. En bespreekbaar maken hoe zij denken dat jullie er het beste mee kunnen omgaan. Ik wilde juiste niet buiten gesloten worden.