{{ message.message }}
{{ button.text }}

Last minute wintersport

Zon, zee, strand, nee.. kies eens voor een last minute wintersport vakantie! Heerlijk met je kinderen ravotten in de sneeuw, een ervaring die niet snel wordt vergeten.

Afbeelding blog 'Last minute wintersport'

Last minute wintersport met kinderen: genieten!

Er zijn genoeg mensen die standaard kiezen voor een last minute met de kids naar de zon, maar er zijn genoeg redenen om eens voor een last minute wintersport te kiezen. Deze redenen delen we graag met je..

 • Lekker met je kinderen ravotten in de sneeuw, wie wil dat nou niet?
 • Samen sneeuwpoppen maken, wie maakt de grootste?
 • Sneeuwengeltjes maken in de sneeuw
 • De droom van ieder kind: samen sleeën van een hele hoge berg
 • Sneeuwballengevecht! Een mooie ervaring voor de kinderen, want wie wil nou niet zijn papa of mama zien sneeuwhappen
 • Tenslotte: Wintersporten is erg gezond, je bent constant aan het sporten!

Vervoer: Op last minute wintersport met de auto

Er zijn natuurlijk vele verschillende mogelijkheden om op last minute wintersport vakantie te gaan. Zo kan er een vlucht of busreis worden geboekt, maar wat vooral populair is, is het reizen met de auto. Een fijne vertrouwde omgeving voor jou en je gezin, vertrekken wanneer je wilt en stoppen wanneer je wilt. Toch zitten er ook een aantal nadelen aan een lange autoreis met kinderen. Daarom hebben wij wat tips en tricks voor je op een rijtje gezet. 

 • Eigen tempo: Neem de tijd om bijvoorbeeld je baby rustig te voeden, neem voldoende rustmomenten en zet de auto regelmatig aan de kant om de beentjes te strekken. Bepaal van te voren of je ergens onderweg gaat overnachten of een lange autorit gaat maken, dit zorgt voor duidelijkheid en rust voor zowel jezelf als de kinderen. 
 • Comfort: Het is belangrijk dat je kinderen tijdens een lange autorit in een fijne, comfortabele stoel zitten. Neem een nekkussen en een deken mee voor als de kinderen willen slapen en zorg er overdag voor dat de kinderen goed zicht op buiten hebben, zo zullen ze zich minder snel vervelen.
 • Bezigheden: Geef bij de kinderen aan wanneer er een tussenstop wordt gemaakt, zo kunnen de kinderen zich daarop verheugen. Zorg ervoor dat de tussenstop een moment wordt voor de kinderen om zich echt op te verheugen. Dit door voor iedere tussenstop een leuke activiteit te bedenken om te gaan doen. 

Tips last minute wintersport met kinderen

Wanneer je besluit om met je gezin op last minute wintersport te gaan kun je wel wat handige tips gebruiken. Zo kan het erg handig zijn om een checklist te maken voor vertrek, is belangrijk om te weten welke wintersportbestemming 'kids-proof' is en waar je, eenmaal aangekomen op de bestemming, op moet letten.

 • Checklist: Een checklist is altijd handig bij het inpakken van de spullen. Zo voorkom je dat er belangrijke spulletjes worden vergeten en kun je zorgeloos aan de vakantie beginnen.
 • Bestemming: Kijk voordat je boekt goed of de wintersportbestemming kindvriendelijk is. Is er een kinderskischool en kinderdagverblijf waar Nederlands wordt gesproken, zijn er genoeg blauwe pistes (voor de wat oudere kinderen) en natuurlijk of er genoeg andere activiteiten zijn dan het skiën of snowboarden zelf. 
 • Reisorganisatie: Er zijn voldoende reisorganisaties die ervaring hebben in het boeken van kindvriendelijke wintersportvakanties. Deze reisorganisaties weten exact waar ze op moeten letten om het jullie tijdens de vakantie aan niets te laten ontbreken. 
 • Outfit: Zorg voor een goed passend skipak, niet alleen voor jezelf maar natuurlijk ook voor de kinderen. Aangezien je kinderen blijven groeien is het een goede optie om te huren. Zo bespaar je veel geld en moeite, je hebt tenslotte ieder jaar weer een andere maat pak nodig voor de kinderen. 
 • Hoofdbescherming: Laat je kinderen niet skiën of snowboarden zonder helm. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan vaak simpel worden verholpen. Door je kinderen een helm te laten dragen is de kans op ongelukken een stuk kleiner, zo kun je zelf ook lekker genieten tijdens de vakantie!
 • Herkenbaarheid: Neem het zekere voor het onzekere en zorg voor herkenbaarheid bij je kinderen. Een fel t-shirt, een opvallende helm, een naamketting, noem het maar op. Zorg ervoor dat je kinderen opvallen tussen de menigte en dat ze een telefoonnummer bij zich hebben. Andersom is het voor je kinderen ook van belang dat zij jou snel terug kunnen vinden. Draag zelf daarom iets herkenbaars voor je kinderen en maak duidelijke afspraken. Kortom, zorg voor duidelijkheid. 

Wat natuurlijk het aller belangrijkste is tijdens jullie wintersportvakantie, is om lekker te genieten met het gezin. Maak de vakantie tot een mooie ervaring voor je gezin om nooit meer te vergeten, veel wintersport plezier! 

 

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je