{{ message.message }}
{{ button.text }}

Langzaam neem ik afscheid van de babyspullen

Na ruim 2 jaar volop in de flessen, luiers, huiltjes en sprongen gezeten te hebben neem ik er nu langzaam afscheid van. Het lijkt alsof ik een soort voorjaarsschoonmaak wil houden maar dan in de babyspullen. En eerlijk = eerlijk, dat opruimen is best een dingetje…

Afbeelding blog 'Langzaam neem ik afscheid van de babyspullen'

Van de ene kant voelt het heerlijk, we zijn weer wat flexibeler, het is allemaal wat makkelijker. Maar van de andere kant moet ik even slikken bij elk dingetje wat ik vast heb en wil “opruimen”. De wipstoel bijvoorbeeld, we doen er nu al een tijdje niets meer mee en ik vind het echt een baby-ding. Heerlijk dat hij inmiddels is gedegradeerd naar de zolder en dat ik hem niet meer in de kamer heb staan. Maar om hem nu te gaan verkopen voelt zo definitief! Alsof ik nu dit onderdeel ga afsluiten terwijl ik eerlijk gezegd nog niet eens weet of ik er wel aan toe ben.

De box, ook zo’n ding. Nu ga ik die voorlopig echt nog niet verkopen. Maar stiekem kijk ik hem regelmatig de kamer uit. Hij staat natuurlijk al meer dan 2 jaar te blinken in ons huis. Ik heb die vierkante meter in mijn hoofd al 20x opnieuw ingericht ?

Van sommige dingen kan ik écht geen afscheid nemen… nu nog niet

Van alle kleertjes heb ik de stukken bewaard waar ik bijzondere herinneringen bij heb. Ook dekentjes, doeken en andere spullen die ik zo mooi vind en waar ik nog steeds zo blij mee ben heb ik netjes opgeborgen. Ik wil het nog niet weg doen, dus hou het liever nog even bij me. Dan maar de zolder op.

Ook ben ik iemand die veel originele verpakkingen heeft bewaard. Altijd handig en netjes bij het doorverkopen dacht ik dan. Met als gevolg dat ik nu ook ben gestart met de zolder-opruiming en daar verpakkingen tegen kom van spullen die ik al niet meer heb. (Oeps)

Nu ik alles heb gesorteerd en op één grote hoop heb gelegd wordt het tijd voor de verkoop. Het ruimt weer op, geeft een stukje rust in mijn hoofd dat ik er iemand anders blij mee kan maken en we zijn weer klaar voor de volgende fase. De jongens worden groter en maken gebruik van ander speelgoed. Het babyspeelgoed zijn we voorbij!

Dus als je jezelf afvraagt waar ik de aflopen dagen heb gezeten; op de bovenverdieping en op zolder. En ik ben nog lang niet klaar… Heb jij ook al je baby-uitzet opgeruimd? Wanneer heb je dit gedaan en hoe voelde het voor jou?

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je