Snap
  • Mama
  • post

Laatste loodjes,nou ja die als student!

Vanaf het moment dat ik voor mezelf besloten had het kindje te houden was ik er natuurlijk nog niet. Ik heb het er veel met mijn moeder over gehad en ook over hoe we dit als het kindje er eenmaal is gaan regelen. Laat ik het adopteren, komt het bij ons wonen. En als het bij ons thuis komt wonen, hoe gaan we dat dan doen. Kan ik mijn school afmaken. Hoe gaan we het doen met de kosten. Een baby kost immers veel geld.

Veel dingen om over na te denken maar ondanks dat wou ik toch eigenlijk ook na denken over Mijn toekomst. Als ik over 3 jaar af zou kunnen studeren, wat doen. Dan had ik een kind van 3. Daar kun je als je gaat studeren niet echt mee op kamers gaan wonen. En ik kon ook mijn moeder niet laten zitten met MIJN kind.

Toen begon ik aan de laatste loodjes, de laatste loodjes van een 'normale' student dan wel te verstaan: kwam het einde van het schooljaar in zicht. Ik was wel bezig met als mijn kind er zomenteen was maar was een soort van vergeten dat ik eerst nog zwanger was. Ik droeg naar school, want mijn jaar heb ik afgemaakt, heel veel wijde kleding en probeerde mijn buik die toch wel langzaam begon te komen zo goed mogelijk te verbergen. Maar een keer ging het bijna mis.

We zaten in de bv-les (Beeldende-vorming, op de basisschool gewoon knutselen dus dit was knutselen voor pubers!) en een klasgenoot zei tegen mij "Wat heb jij nou?" Ze wees naar mijn buik. Ik had die dag een wijd vest aan, wat best raar was aangezien het bijna zomer was. Ik probeerde me er uit te praten door te zeggen dat het gewoon door de rits kwam. Als de rits van je vest dicht zit en je buigt een soort van voor over dan komt er altijd een soort bobbel bij je buik. (Of alleen ik heb dat, maar dan doe ik gewoon iets fout! ;) ) Dit was wel een ander soort bobbel maar toch. Ze hielt er over op. De hele les lang kon ik me niet meer concentreren en stond tot het einde van de les niet meer op zo dat ik mijn buik achter de tafel kon verbergen.

Daarna had ik niet meer elke dag lessen alleen nog maar mijn toetsen en andere dingen. Het leren voor mijn toets viel me wel zwaar. Ik was snel moe en wilde het liefste om half 9 naar mijn bed toen. Vanaf dit moment ben ik echt gaan merken dat ik zwanger was. Zo ook op ons schooljaarafsluitende-klassenuitje! (leuk woord voor galgje! ;) ) We hadden een barbecue in de tuin van een van mijn klasgenoten en dat was de eerste keer dat ik echt voor twee wou eten. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen. (ook omdat alles zo lekker was) Maar uit eindelijk ben ik volgens mij een heel stokbrood gegeten. En heel veel groenten en heel veel soorten salade. (Dat was trouwens ook het enige wat ik kon eten aangezien ik vegetariër ben.) Maar gelukkig viel het niet zo op omdat iedereen veel at en er heel veel was.

Een week later kwam een vriendin met de vraag of ze bij mij kon slapen over 2 dagen. Haar ouders waren er niet en zij wouden dat ze ergens kon slapen. Ik kon ook altijd bij haar terecht maar ik wou het eigenlijk liever niet. Thuis droeg ik namelijk altijd 'normale' kleding en kon ik gewoon lekker zwanger zijn. Maar ik stemde uit eindelijk toe en wist dat het een zware dag zou worden. De dag erna moesten we naar school en onze overgangsbrief halen! Want ja, het was me gelukt! IK GING OVER!!!! :D     maar dat betekende wel dat we een groot deel van de dag thuis waren. Ik had alles wat met mijn zwangerschap te maken had weggeruimd en had kleren uit gezocht voor de vandaag en vannacht en morgen die heeel erg wijd waren. En ik was er klaar voor. Maar mensen kinderen wat was ik zenuwachtig. Ik ben nooit voor het eerst bij mijn schoonouders gaan eten maar ik denk dat de zenuwen die je dan hebt ook ongeveer zo voelen.

Uiteindelijk heb ik alles goed weten te door staan en was mijn moeder er 's avonds zodat ik gewoon kon douchen terwijl zijn mijn vriendin eigenlijk gewoon bezig hielt. Na dat we naar school waren geweest ging ze weer naar huis! We hadden het gered!

En toen begon de periode dat ik eindelijk voledig met mijn zwangerschap bezig kon zijn!

DE ZOMERVAKANTIE!

10 jaar geleden

Knap dat je het ook nog gered hebt met school. Stress genoeg gehad zou ik zeggen!

10 jaar geleden

Je hebt hard geknokt met resultaat OVER! Yes

10 jaar geleden

Het was ook niet makkelijk het te verbergen en ben zelf soms ook verbaast dat het me is gelukt. Thuis droeg ik wel "normale" kleding en er zijn foto's van die periode en dan denk ik echt bij mezelf. Series hoe blind moet mijn klas zijn geweest dit niet te hebben gezien. Ik heb er met mensen van mijn school wel over gesproken maar heb besloten het voor mijn klas geheim te houden, omdat ik nog helemaal niet wist wat er allemaal ging gebeuren. En ook omdat er een aantal jongens in mijn klas zaten die mijn, nou niet echt bepaald helemaal geweldig vonden - om het zo maar even te zeggen. En ik wou voorkomen dat ze hier weet niet wat mee gingen doen. Bovendien wou ik niet dat de hele school het wist. Ik wou niet door school lopen en constant aan gekeken worden ook niet als je dan eenmaal een kindje hebt! Want dat was wat er toch ging gebeuren. Het is een keer voor gekomen bij een 5vwo-studente die was wel wat ouder, 18. Bovendien was het voor mij als 15 jarig meisje heel moeilijk omdat dat een leeftijd is dat je ook nog uitgelachen word, of slet word genoemd. Zonder dat ze eigenlijk weten hoe je zwanger was geworden. Ik wist dat ik me waarschijnlijk niet kon verweren tegen de vaak harde meningen van mijn schoolgenoten en door de hormonen in mijn lijf werd ik alleen nog maar meer emotioneel en dus heb ik bij voorbaat besloten het niet te vertellen.

10 jaar geleden

Dat je dat hebt kunnen verbergen met wijde kleding.. ongelofelijk! Waarom mochten ze het op school niet weten? Had je er niet juist graag over willen praten? Wat heb je over je kind besloten? hoe oud was/ben je? ik was 24 en zat ook nog op school en moest nogal 2 jaar, ik heb gewoon mn school afgemaakt en ook iedereen mocht it weten en heb geen moment getwijfeld om het kind niet te houden.