Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • post

Laatste koninginnedag (voorlopig).

Bijna is het zover... 30 April 2013: koninginnedag! Of ook wel "kroningsdag".
Dit jaar stopt koningin Beatrix ermee, en neemt prins Willem-Alexander het stokje (of het kroontje) over.
Leuk voor hem. Maar... waarom schaft hij koninginnedag nou af? Hij is zelf maar 3 dagen eerder jarig (27 april), het zou dan toch leuk zijn om de traditie gewoon voort te zetten en koninginnedag te laten bestaan op 30 april, net als zijn moeder en oma dat deden?

Koningsdag... Ik vind het niet echt leuk klinken. En ik vind het al helemaal niks dat koningsdag op 27 april wordt gevierd in plaats van op 30 april. Waarom?
Ik ben op 30 april jarig! Al vanaf dat ik geboren ben... Dus ik weet niet beter dan dat er overal vlaggen met wimpels hangen als ik jarig ben, en dat ik (samen met heel veel andere mensen) vrij ben op mijn verjaardag!

Vanaf volgend jaar dus niet meer. Dan moet ik (net als heel veel andere mensen) gewoon werken op mijn verjaardag en bovendien zullen er geen vlaggen voor me hangen (ja, ze werden tenslotte altijd uitgehangen omdat ik dan jarig ben ;-)). Wat saai!!

Veel mensen denken dat het niet leuk is om op een feestdag jarig te zijn, ik weet natuurlijk niet hoe het is om tijdens kerst jarig te zijn, maar op koninginnedag jarig zijn is mij al die jaren erg goed bevallen!
Ik zal volgend jaar ook wel moeten wennen... Geen vrij, geen vlaggen, niemand oranje...

Hopelijk neemt Amalia snel het kroontje weer over van Willem-Alexander en schaft zij koningsdag weer af en vieren we vanaf dan gewoon weer koninginnedag op 30 april, zoals het hoort! We gaan kerst toch ook niet een paar dagen verschuiven?

Over 2 dagen vier ik in elk geval mijn verjaardag in het oranje, met veel vlaggen en zonder te werken!!
Fijne koninginnedag!!


10 jaar geleden

Daarom, je weet het nooit haha!

10 jaar geleden

Dankjewel!

10 jaar geleden

Dankje! Wie weet vindt Willem er na een jaartje wel niks meer aan, krijgen we een hele jonge koningin en koninginnedag weer terug ;)

10 jaar geleden

Dankjewel! Ach ja, volgend jaar roze tompoezen op mijn verjaardag in plaats van oranje ;)