{{ message.message }}
{{ button.text }}

Laat mij dat maar doen!

Afbeelding blog 'Laat mij dat maar doen!' Achtergrond blur afbeelding
Als je hoort dat 65% van het ziekteverzuim binnen organisaties, psychisch verzuim betreft, schrik je toch even. Bij organisaties waar vrijwel alleen vrouwen werken, ligt dit percentage zelfs op 80%. Onder hen veel moeders met problemen die vaak aan de combinatie werk/privé gerelateerd zijn. Voor je het weet heb je veel te veel op je bordje en meld je je ziek door een burn-out. Maar ja, wat had je anders verwacht? Het zit nu eenmaal in ons vrouwen, dat wij graag alle ballen hoog houden. Dat we daardoor van tijd tot tijd op onze tenen moeten lopen, is helemaal geen probleem. Totdat het fout gaat. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Gaat het vaak bij het weer aan het werk gaan, na de geboorte van een eerste kindje, nog redelijk goed. Althans, zo oogt het aan de buitenkant. We zijn er tenslotte mee opgevoed dat een vrouw alles moet kunnen, ook tegelijk. Als de tweede of de derde er is, krijgen we toch een wat korter lontje en worden we wat minder flexibel. Als er op je werk vervolgens ook nog eens opmerkingen gemaakt worden over dat je alweer een dag zorgverlof opneemt, omdat je kleine ziek is, dan wordt het erg lastig om je te vermannen of eigenlijk te vervrouwen. Ik heb het zelf aan den lijve ondervonden. Maar gelukkig was ik er net op tijd bij! Mijn eerste dochter werd geboren en ik ging redelijk fluitend weer aan het werk. Omdat ik iemand ben die houdt van hectisch en van veel, had ik binnen de kortste keren voldoende werk naar me toe getrokken om met alle gemak een fulltime dienstverband te vullen. “Bijzaak”, dacht ik, “ik kan dat echt wel in drie dagen.” Het was een geweldig project! Het vrat enorm veel energie, maar die kreeg ik er ook dubbel en dwars voor terug, want ik gedij goed in een stressvolle omgeving. Totdat ik op een dag, toch in huilen uitbarstte op het werk. Directe aanleiding? Dat ben ik alweer vergeten, dus dat zal volstrekt irrelevant zijn geweest. Naar aanleiding van die reactie, wist ik dat ik mijn grens bereikt had. Ik heb contact gezocht met een ontzettend leuk mens die ook al een vriendin van me gecoacht had. Met een paar gesprekken, leerde ik hoe ik om moest gaan met mezelf en met mijn situatie als moeder en als medewerkster. Maar ook als vrouw, kokkin, huishoudster, geliefde, teamgenoot, vriendin, bazin van de hond etc. etc. Omdat het met mij heel goed is gegaan, wil ik nu ook graag andere vrouwen helpen. Ik zie zoveel jonge moeders om me heen. De ene straalt en de andere heeft duidelijk zorgen. Maar wat er echt van binnen zit, zien we vaak niet. Als die jonge moeder maar leert het zelf te zien en er mee om leert gaan! Met onze ervaren Fylla-Flex coaches – die ook allen moeder zijn – kan ik hen daar nu bij helpen. Neem gerust eens contact met me op, dan praten we er een keer over.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je