{{ message.message }}
{{ button.text }}

La Vie et Vie

Afbeelding blog 'La Vie et Vie ' Achtergrond blur afbeelding

Het leven en Vie. Mijn leven met Vie.

Ze zeggen wel eens, bij de geboorte van je kindje wordt ook een moeder geboren. Dus werd niet alleen op 07 september 2020 onze Viviènne geboren, maar ook ik als moeder.

Nu, 3 maanden na de geboorte van mijn dochtertje, is één van de eerste vragen die ik krijg of ik zelf al weer de oude ben. Alsof je niet mág veranderen, want we geven elkaar allemaal het idee dat verandering door moederschap zelden een verbetering is en dat wanneer je moeder wordt, je jezelf vergeet. Maar hoe kun je ooit weer de oude worden, als alles in je leven is veranderd en nooit meer hetzelfde wordt?

Al vanaf het moment dat ze geboren is, voelt het voor mij zo vanzelfsprekend. Niet voor niets werk ik al meer dan 10 jaar in de kinderopvang, het zorgen voor kinderen is mijn passie. Kinderen geborgenheid bieden, ze de kans geven om zich te kunnen ontwikkelen door het beste uit ze te halen en ze te stimuleren om al hun kwaliteiten te kunnen benutten, dát is mijn werk en mijn passie.

En wat is er nu mooier dan dit ook thuis te kunnen bieden, aan je eigen kindje? Tradities, herinneringen en momenten creëren waardoor je een veilig en geborgen thuis kunt bieden. Het voelt voor mij alsof dit is waar ík voor geboren ben en wat ben ik dankbaar dat ik het moederschap mag ervaren. Wij proberen zoveel mogelijk ons leven in te delen mét haar en niet dóór haar, als verrijking en niet als beperking.

Dus nee, ik zal nooit meer de oude worden. Ik ben nu moeder geworden en mijn leven staat grotendeels in het teken van Vie. 

‘La Vie’ betekent ‘het leven’ in het Frans... het leven en Vie: La Vie et Vie. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je