{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kwijt! #22

Afbeelding blog 'Kwijt! #22'

“Ik weet dat ik bij je moet blijven, maar ik wil ook even bij Minja gaan kijken, ik vertrouw jou op je woord en ik geloof dat je hier bij je vrouw zal blijven. Doe geen gekke dingen Maat, want anders kom ik wel persoonlijk achter je aan!” Alex wacht niet op reactie en loopt de gang op richting Minja.


Alex heeft een paar uur bij Minja gezeten en ondertussen even onze ouders op de hoogte gebracht van alles. Ook hun waren natuurlijk verbaasd.
Terwijl Alex terug loopt naar de kamer van Sylvia krijgt hij een bericht binnen van zijn voicemail. Hij vind het raar, want hij heeft helemaal geen oproep gemist, maar hij belt snel zijn voicemail om het bericht af te luisteren.

Breng over 2 dagen 15.000 gulden in een sporttas naar de parkeerplaats van Zanzibar. Geen politie als je je dochter nog terug wilt!

Vlug versneld Alex zijn pas en is hij bij de kamer van Sylvia.
Als hij de deur open doet, ziet hij dat Sylvia rechtop in haar bed zit. Marc houd haar hand vast en streelt haar gezicht.
“Jeetje Syl, wat heb jij ons laten schrikken” zegt Alex terwijl hij aan de andere kant van haar bed gaat zitten.
Sylvia schraapt haar keel “Ik moet je wat vertellen Alex” zegt ze schoor. Ze klinkt benauwd en praat zachtjes.
“Ik heb Marc laten denken dat ik gestopt was met mijn plan, maar ik heb wel iemand ingehuurd om jullie Fleur te ontvoeren. Ik dacht dat als we haar eenmaal zouden hebben, Marc wel bij zou draaien.” Marc zijn ogen vallen bijna uit zijn hoofd van verbazing wat zijn vrouw zojuist verteld. “Hoe bedoel je Syl?” vraagt Alex voorzichtig.
“Er is hier op het eiland een man, Xavier is zijn naam. Ik ben via via bij hem terecht gekomen en hij zou mij helpen met mijn plan waar te maken. Ik heb hem 50.000 gulden betaald om Fleur te ontvoeren en heb hem nog eens 50.000 beloofd als ik Fleur bij hem zou ophalen.” Alex zit te trillen van woede. “JE HEBT WAT????”
Marc heeft ondertussen haar hand los gelaten en is in een hoek van de kamer gaan staan, met zijn hand voor zijn mond staart hij naar zijn vrouw.
“Maar Xavier heeft mij er ook ingeluisd, want hij wil in plaats van die 50.000 nu opeens 100.000 hebben. En daarbij vraagt hij van jullie ook nog eens geld.
Ik heb geen idee waar Fleur nu is of wat hij van plan is, maar dit is wat ik dus wel weet.” Alex trapt zijn stoel door de kamer en belt woest naar het politiebureau op. Hij wil dat Luiz onmiddellijk naar het ziekenhuis komt en ook agenten mee neemt. “JIJ GAAT LUIZ STRAKS PRECIES VERTELLEN WAT JE ALLEMAAL WEET! HIER KOM JE NIET MEE WEG SYL!”
Marc, die al die tijd van een afstandje heeft staan luisteren, loopt naar zijn vrouw toe en kijkt haar recht in haar ogen. “Hoe kon je dit doen? Je bent ziek in je hoofd! Echt ziek!”
Sylvia begint weer te hyperventileren en raakt weer buiten bewustzijn. Er lopen allemaal artsen en verpleging binnen. Marc en Alex worden naar de gang gestuurd en ze besluiten weer in het wachtkamertje plaats te nemen.
Minuten gaan voorbij zonder dat ze iets zeggen, maar dan opeens breekt Marc. Hij begint te huilen en te snikken “Het spijt me zo Alex, het spijt me zo!” Alex klopt zijn vriend bemoedigend op zijn schouder “je kon dit niet weten maat! Maar we moeten Fleur wel vinden!” en Marc knikt “We zullen haar zeker vinden maat! Dat is wel het minste wat ik voor je kan doen!” 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je