{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kwetsbaarheid & zelfreflectie✨

Afbeelding blog 'Kwetsbaarheid & zelfreflectie✨' Achtergrond blur afbeelding

Super gaaf om zoveel reacties te krijgen op mijn post over #langvoeden via @mamaplaats

Fijn om erkenning en bevestiging te krijgen en juist dat laatste zette mij ook weer aan het denken. Want hoe kwam het nou dat ik opeens die bevestiging nodig had?

Ergens kwam mijn post voort uit een vraag die mij gesteld was en die mij het gevoel gaf, dat ik mijzelf moest verdedigen.

Naast dat ik nog steeds een groot voorstander ben van open vragen en open communicatie naar elkaar (zoals ik in mijn blog liet blijken) en ik mijn kant van het verhaal graag deel om mogelijk ook anderen te inspireren, probeerde ik hierna toch weer terug bij mij zelf te komen... Want waarom deden die vragen mijn uberhoubt opeens wat? Terwijl ik ze voorheen net zo makkelijk het ene oor in, het andere oor uit kon laten glijden.

Ik leef uit het basisprincipe dat ik aan het einde van het verhaal alleen maar invloed heb op mijzelf en mijn eigen gedachten, verwachtingen en gedrag.

Ik leef uit het basisprincipe dat ik aan het einde van het verhaal alleen maar invloed heb op mijzelf en mijn eigen gedachten, verwachtingen en gedrag.

En merkte dat als ik echt even kritisch keek, de vragen die mij gesteld werden over het langvoeden lang niet altijd kwaad bedoelt waren.

Iedereen heeft zijn eigen ervaringen om uit te refereren en lang niet iedereen is in staat te beseffen dat zijn of haar waarheid niet de enige waarheid is..

Logisch misschien ook wel. Naast dat je de ander jouw fijne ervaringen gunt, is hetgeen wat we voelen en ervaren, ook het geen waar we grip op kunnen krijgen. Dit kaderen heeft rust en overzicht.

Goed te verklaren dus eigenlijk..

Ik denk dat mijn plotselinge onzekerheid er misschien wel meer mee te maken had dat ik langzaamaan af ga wijken van de norm. Wat "normaal" is in Nederland. Hierdoor trek ik mij meer aan van wat mensen zeggen of wat ik denk te zien als ik er bijvoorbeeld wel voor kies mijn kind te voeden in gezelschap. Eigenlijk doe ik dat om die reden dus ook niet meer.

Het ligt gevoelig en daarom trek ik het mij aan.

Nu ik dit besef, sta ik weer in m'n kracht. Ik weet waarom ik bepaalde keuzes maak en sta daar achter, ook als dat soms niet begrepen wordt.

Ook mogelijk (vaak goed bedoelde) adviezen kan ik hierdoor weer beter filteren.

Heerlijk toch wat zelfreflectie op z'n tijd✌✨😏

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je