{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kutzooi

Hoe noemen jullie het geslachtsdeel van je dochtertje?

Afbeelding blog 'Kutzooi' Achtergrond blur afbeelding

Toen Lola in haar blootje in de tuin haar lichaam aan het afgaan was, (hoofd, schouders,knie en teen. Knie en teen) bleef ze hangen bij het lichaamsdeel wat haar van geslacht een meisje/vrouw maakt. Die? Mama? Die?! Ze wil weten hoe het beestje heet. Nou ben ik sinds mijn derde trimester, Corona en eigenlijk altijd niet al te best in keuzes maken en knopen doorhakken maar ik was mij er zo van bewust dat dit een keuze was die goed gemaakt moest worden. 

Ik vroeg aan andere moeders/vrouwen op Instagram hoe zij de perzik van hun dochters noemen en de reacties waren zo uiteenlopend! Op nummer 1 kwam het woord plasser. Echter vinden veel vrouwen dit de lading niet dekken. Dat ik het woord vagina onsmakelijk vind voor mijn dochter van 1,5 lag volgens sommige aan de opvoeding die ik heb gekregen en de daarbij horende schaamte die ik zogenaamd zou voelen. Daarbij krijg ik dan de les dat het overigens Vulva heet(de buitenkant dan) en de binnenkant vagina. Kut is te grof en spleetje(ik ga niet weer de typefout speeltje maken) vinden velen maar ranzig. 

Zelf ben ik het er volledig mee eens dat het maf is dat jongens gewoon een piemeltje hebben en vrouwen krijgen een soort koosnaampje. Maar op de een of andere manier gaat hoofd, schouders, vulva en knie er gewoon niet in bij mij. Yoni en punani overigens ook niet.  Hoe noem je de piemel van een meisje? 

Wat voelt het benauwend om over dit onderwerp te schrijven. Niet omdat het het vrouwelijke geslacht betreft want daar ik niks onsmakelijks aan maar om je zo verdomd op je tenen moet lopen. Noem je het plasser dan ben je niet feministisch genoeg en wellicht verantwoordelijk voor enige vorm van schaamte op latere leeftijd. Noem je het vulva of toch stiekem vagina dan is het klinisch en te volwassen voor zo een jong meisje. Noem je het pussy(wat ik overigens een krachtig woord kan vinden) dan is het te verwarrend met het woord poes. Zelf vond ik het voorstel van het woord vagien een goed idee want dan is de overgang naar vagina makkelijker gemaakt maar toen kwam dus het woord vulva erbij.  

Hoe noemen jullie het geslachtsdeel van jullie dochters? 

Blijkbaar was dit een onderwerp wat iets los maakt bij moeders. Ze kunnen het nooit goed doen want er is altijd wel een mening over de keuze die gemaakt wordt. Uiteindelijk gaat het erom dat je een keuze maakt die goed voelt voor jullie en dus bij jullie past. Het blijft een persoonlijke keuze. Wij hebben na een tip de keuze gemaakt voor vagien (spreek je uit als va-sjien) Klinkt voor ons Lolaproof en krijgen we fijn onze strot uit(ook voor mijn vriend moet het goed voelen uiteraard.) Wanneer het voor ons goed voelt maken we de overstap naar vagina, ookal is het officieel je vulva. Dat leggen we dan weer een andere keer uit!😁 

Zullen we afspreken dat anus gewoon wel anus blijft? 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je