{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kraamweek + ergernis

Te enthousiaste kraamverzorgster

Afbeelding blog 'Kraamweek + ergernis '

De kraamweek ik had een hoop verwachtingen. 

Ik verwachtte dat me alles uitgelegd werd van het opmaken van het bed tot alles wat erbij kwam kijken. 

Wat ik niet verwachtte was iemand die me de hele dag duizend vragen zou stellen. 

Door de corona hebben ik de kraamzorg volledig telefonisch en digitaal moeten regelen. Zo ook de voorkeuren lijst. Ik had aangegeven dat de kraamverzorgster geen boodschappen hoefde te doen geen eten hoefde te maken etc. De was doen was wel fijn. En een rustig persoon moest zijn. 

Het moment dat ik weer thuis was van het ziekenhuis kwam de kraamhulp. Een hele enthousiaste vrouw. Iets te enthousiast als je het mij vraagt. 

Nu ben ik al geen ochtend mens de volgende ochtend was ik net wakker me vriend was alweer druk met onze kleine meid bezig. En gelijk kreeg ik de vragen naar me hoofd geslingerd wat wil je eten wat wil je drinken. Ik gaf aan dat ik niks hoefde. Nou daar kwam de preek je moet wel goed eten en drinken hoor. 

En deze vraag heb ik nog wel 3 uur lang gehad en de vraag of ik niet eens wat moest gaan rusten. Ik was flauw van al die vragen en ben maar naar bed gegaan. Onze slaapkamer zit op de begane grond dus ik hoor alles wat er gezegd word.

Ik hoorde de verzorgster tegen mijn moeder en vriend zeggen of ik wel blij met me kleine meid was want ik keek er totaal niet naar om. En ik kwam heel ongeïnteresseerd over. Mijn moeder vertelde haar mij niet te pushen want dat werkt averechts. 

Na dit was ik er dus helemaal klaar mee. En had er nu al helemaal geen zin meer in. Zonder te kloppen kwam ze de slaapkamer in lopen even de check van de hechtingen en temperatuur. En daar kwamen de vragen weer! 

Ze vroeg of ze nog langer moest blijven die dag ik zei nee hoor we redden ons wel. Ik was opgelucht dat ze weg was. De volgende dag moest ze naar een ander gezin en kregen wij een ander. Deze was gelukkig een stuk rustiger en paste beter bij mij. Al bleef de vraag van het eten en drinken haha. 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #kraamweek

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je