Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Kort haar? NO WAY! Ik hou het liever lang!

Steeds vaker zie je dames die zichzelf wegcijferen zodra er een kleintje op de wereld is gezet. Zo zonde!

facebook, twitter of instagram! Steeds vaker zie je dames op de foto die dolgelukkig zijn met de geboorte van de kleine prins of prinses! Maar.... Na enkele maanden veranderen de mama's van hele knappe vrouwen tot echt burgerlijke vrouwen! 

Zo zonde, en ik snap ook niet zo goed waarom ? De lange blonde haren worden ingeruild voor een korte look! Make-up word ingeruild voor een bleek koppie. 

Laatst sprak ik ook een mama in de stad en die zei zoiets moois, ik zal haar uitspraak nooit meer vergeten! In het vliegtuig word er bij de veiligheidsinstructies gezegd; zet eerst het zuurstofmasker bij jezelf op, en daarna bij je kind. 

Als je goed voor jezelf zorgt, dan kan je ook goed voor je eigen kindje zorgen! 

8 jaar geleden

Eerlijk, ben je goed verzorgd met een laag plamuur op je gezicht? En lang haar? Ik heb nooit make up op. Tja als ik eens een avondje op stap ga zoek ik eens de mascara uit de kast. En nee ik heb ook geen lange haren, ook geen kort koppie. Vind het er eerlijk gezegt ook niet bij iedereen mooi uitzien lang haar. Of het zit bij de meeste gewoon in een staart. Ben het er wel mee eens dat je niet in je pyama / huispak naar school hoeft te gaan, maar opgetut is dat nu ook weer niet perse nodig. Maar ja hier krijgen de kinderen van mij ook geen crocks en joggingbroeken met sportdag of als we niet weg hoeven. Zelf zie je mij ook niet in een joggingbroek over straat gaan ( tja toen ik zwanger was en geen andere broek meer paste in mijn laatste werkweek) en toen we snachts met mijn vriend naar de huisartsenpost moesten, maar later de hele nacht op de eerste hulp zaten met de kinderen erbij. Toen zat ik wel in mijn soort van pyama

8 jaar geleden

Wat een belachelijke post is dit! Dus omdat ik geen make up meer op doe (de reinste troep om je gezicht en huid te beschadigen), mijn haar kort heb en niet iedere maand nieuwe kleren koop voor mezelf, zorg ik niet goed voor mijn kinderen??? Ik heb niet iedere maand nieuwe kleding nodig, mijn zoons bijna wel met het groeiende lijfjes. Hoezo doe ik mezelf dan te kort? Ik voel me veel fijner zonder al dat uiterlijke schijn en besteed mijn kostbare tijd liever aan mijn kinderen. Iedere dag een half uur voor de spiegel staan om je perfecte laagje make up te smeren, perfect gelakte nagels zodat je niet meer met je kindjes kunt spelen want dan brokkelt de nagellak eraf etc etc. Vind het bijna egoïstisch. Lekker kwetsende post naar heel veel mama's toe....

8 jaar geleden

Wat een belachelijke post is dit! Wat heeft je haar kort knippen in vredesnaam te maken met 'niet goed voor jezelf zorgen'? Ik heb gelukkig altijd een kort, pittig, stoer en vrouwelijk kapsel gehad omdat ik een pittige, stoere moeder ben. Ik hou nog steeds van make up maar ben puur en echt als ik het niet draag! Ik wil dat mijn dochter trots is op haar moeder die een goed stel hersens heeft, een uitdagende baan heeft, een goed mens is, avontuurlijk en oprecht zielsveel van haar gezin houdt! Ik ben gelukkig, echt en succesvol en oh ja: heel burgerlijk! So what?

8 jaar geleden

Iedere mama verschilt daar in per persoon. Ik zelf doe mijn make-up douchen etc. op het moment dat mijn zoontje in zijn bedje heerlijk in dromenland ligt, zo hoeft hij ook niks van zijn mama te missen. Haha, haar opsteken is ook ideaal ;-) ik heb een schoonzus als kapster dus dat maakt het ook wel iets makkelijker om wat vaker te gaan .