{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kopje koffie vriendin?! Hoe denk jij over vriendschap?

Afbeelding blog 'Kopje koffie vriendin?! Hoe denk jij over vriendschap?' Achtergrond blur afbeelding

Vriendinnen , vrienden, goede vrienden , kennissen.

Het is altijd fijn om een paar goede vrienden te hebben of in mijn geval heb ik het dan over vriendinnen... vriendinnen die je al heel lang kent of vriendinnen die je een paar jaar kent of zelfs pas heel kort. Het zegt helemaal niks over je vriendschap hoelang je iemand al kent. Als het maar goed zit!

De laatste jaren/ jaar is er best wel wat veranderd in mijn vriendschappen. Vroeger ( klinkt oud hè ;) ) was het lang leven de lol, stappen, feestjes enzo. Dan was je met hele andere dingen bezig, toen werd er toch veel minder goede en diepere gesprekken gevoerd. Die avonden en die feestjes waren super leuk maar nu zit ik in een hele andere fase met een gezin en onze dochter en zijn er voor mij andere dingen veel belangrijker in een vriendschap... 

Zelf vind ik het altijd belangrijk om geïnteresseerd te zijn in mijn vriendinnen en vriendschappen. Om te luisteren en dingen te onthouden die de ander vertelt. En geloof me ook ik vergeet wel eens wat hoor... Want door de zwangerschap ( sorry slecht excuus maar het is echt zo ) en het drukke, andere leven wat ik nu heb met een dochter, word er best wel eens wat vergeten... ook al probeer je het altijd goed te doen en te onthouden dat gaat niet altijd. En dat is oké. Dat gebeurd iedereen lijkt mij... maar ik probeer het wel en vind dat ook heel belangrijk in een vriendschap. Een beetje je best doen dus voor de ander ;)

Dat verwacht ik dus ook van mijn vriendinnen. Maar mag ik dat wel verwachten? Niet iedereen is hetzelfde.. Zolang je elkaar maar respecteert in wat zij doet of zegt, maar ook daar ook wat van kan zeggen als je het bijvoorbeeld anders ziet, je elkaar steunt en vooral naar elkaar luistert en die ander ook het gevoel geeft dat je dat echt doet. Dat vind ik zo belangrijk. Er gewoon voor elkaar zijn en je op je gemak voelen. Als echte vriendinnen en elkaar in de waarde laten. In welke fase je van het leven ook zit en hoe verschillend je leven op dat moment ook is.

Nu ik een dochter heb en dus een ander leven waar veel meer gevoelens bij komen kijken denk ik dus na over vriendschappen. Wat vind ik belangrijk en wie past er in mijn leven. Van wie word ik blij en waar wil ik energie in steken. Want ook al wil ik graag naar iedereen luisteren, ze helpen of advies geven en alles onthouden, dat gaat niet. En helemaal niet als ik het gevoel heb dat de ander dat maar voor de helft doet. Je energie moet je steken in de mensen die ook hun energie in jou steken en er voor je zijn. Want anders is het zonde van je tijd. 

Waarom verwachten we soms zoveel van de ander he?

Waarom verwacht ik zoveel van mijn vriendinnen?

Een goeie om daar eens over na te denken de komende tijd met een lekkere kop koffie en misschien wel samen met een goede vriendin ;)

Bedankt voor het lezen als je helemaal tot hier bent gekomen! En ik ben benieuwd hoe jij daar tegen aan kijkt? Steek je veel energie in je vriendinnen en verwacht je dat ook terug of maak je, je daar helemaal niet druk om?

Liefs Leonie 

Neem je ook een kijkje op mijn instagram: interiorbylee

Afbeelding blog 'Kopje koffie vriendin?! Hoe denk jij over vriendschap?'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je