{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koos vriendloos

Afbeelding blog 'Koos vriendloos' Achtergrond blur afbeelding

Omdat ik eerder een blog over verloren vriendschappen schreef en ik veel berichten ontving van herkenning. Ik schrok ervan hoeveel meiden en vooral (jonge) mama’s zich eenzaam voelen. 

Zelf merk ik dat het vanaf een bepaalde leeftijd lastiger wordt om nieuwe vrienden te maken want ja waar leer je deze kennen. Veel meiden hebben een vriendengroep waar ze al jaren bijhoren en daar kom je niet zo snel tussen. Ik bedoel.. niet snel dat iemand je uit zal nodigen om je bij die groep te voegen.

Soms voel ik me hier extra onzeker door want ben ik dan niet leuk genoeg om bij een vriendengroep te horen? Moet ik me anders gedragen? Moet ik me anders kleden? Hoe gaan mensen mij dan wel leuk vinden?

Ik weet dat door de dingen die ik mee heb gemaakt, de vriendschappen die ik ben verloren ik als mens veranderd ben wat het allemaal misschien nog wel moeilijker maakt. Ik ben harder geworden tegen over anderen maar ook tegenover mezelf. Ik deed altijd alles voor anderen maar kreeg er weinig voor terug, ik stel me moeilijker open en wil dat anderen mensen meer moeite voor me doen. Hoe bedoel je, maak het jezelf even moeilijk. 

Anderen mensen hebben daarbij soms makkelijk praten. Ahg je hebt geen vrienden nodig of ehh.. maak gewoon nieuwe vrienden. Maar hoe en waar maak je die, als jij de tip hebt vertel het me!

Dit alles betekend niet dat ik ongelukkig ben want ik heb alles wat mijn hartje begeerd maar het betekend niet dat ik me soms eenzaam voel of jaloers kan zijn op mensen die ik met hele groepen naar feestjes zie gaan. Want dansen is mijn leven, muziek is waar ik vrolijk van wordt en ja dat wil ik dan dus ook.

Als moeder zijnde ben je toch wat meer beperkt in je vrijheid wat mij betreft. Wat vaker aan huis gekluisterd voor de slaapjes of onderweg met je kleintje. Wil ook niet voor elk wiezewasje oppas regelen en dus gaat het maken van nieuwe contacten wat moeizamer. 

Afbeelding blog 'Koos vriendloos'

En tuurlijk ben ik niet helemaal alleen. Heb een hele lieve vriendin die niet om de hoek woont maar waarvan we wel weten wat we aan mekaar hebben en hele lieve familie en schoonfamilie. Maar ondanks dat is het soms toch een gemis.

Helaas dus voor veel mensen herkenbaar. Hoe gaan jullie hier mee om?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je