{{ message.message }}
{{ button.text }}

Komt dit nog wel goed?

Unpopular opinion: wat als je het hebben van twee kinderen eigenlijk niet heel leuk vindt?

Afbeelding blog 'Komt dit nog wel goed?' Achtergrond blur afbeelding

Toen onze eerste 1 jaar werd, hadden we het allemaal best wel in de vingers. Gemakkelijk kind, slapen ging top...wij dachten; dit kunnen we vast nog wel een keer. Doe ons lekker een tweede kind. 

Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder. Ik was vrijwel direct zwanger en na 9 maanden kwam onze tweede zoon ter wereld. Tot zover enkel voorspoed (nou ja...oke....beide zwangerschappen waren helemaal ruk, maar goed; je moet er iets voor over hebben) 
Echter, hij bleek een huilbaby te zijn dus de eerste 15 weken was hij enkel aan het huilen en de paar maanden erna hadden we nodig om de boel recht te zetten. Ik bleek flinke PTSS ontwikkeld te hebben van al die tijd in het gehuil dus ik liet me daarvoor behandelen in de zomer.

De tweede bleek ook qua karakter véél pittiger te zijn dan de eerste. Krijsen, enorm eenkennig, vaak 's avonds wakker...een handenbinder.

Nu inmiddels zijn we bijna 10 maanden onderweg. De boog staat al zolang gevoelsmatig gespannen omdat we het lang niet zo op de rit hebben als met de eerste. Het is een rommeltje en altijd (ALTIJD!) snoeihard werken. 
Ik kan simpelweg niet meer ontkennen dat ik steeds vaker denk: hadden we het niet beter bij één kind kunnen laten? Ik heb er simpelweg geen plezier in, terwijl ik dat voorheen altijd wel had. We zijn samen een fabriekje geworden en meer dan eens merk ik dat mijn man beter met het goochelen van 2 kinderen kan omgaan dan ik. Ook klote natuurlijk.

Denk ik écht zo en vind ik het hebben van twee kinderen niet leuk? Of spreekt hier de vermoeidheid en de gevolgen van een vrij zware anderhalf jaar? En is dit enigszins herkenbaar voor iemand? Komt dit nog goed?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je