Snap
  • Mama

Kolven op je werk... niet iedereen kan het?

Na je verlof ga je weer vol goed moed aan het werk. Voor mij was het toch even slikken. En dan... kolven op je werk.....

Voor de vrouwen die borstvoeding geven, is het altijd spannend hoe het verder gaat wanneer je gaat werken. Sommige besluiten te stoppen en andere gaan proberen te kolven op het werk. Ik merk om me heen dat niet ieder bedrijf daar positief tegenover staat. Het kost tijd en je moet een plekje voor jezelf hebben. Gelukkig heb ik een lieve directie die met mij mee dacht. Voor de duidelijkheid... ik werk als leerkracht op de basisschool en sta voor de klas. Niet ideaal. Mijn directie en collega´s dachten mee en samen maakten we een goed schema. Ideaal! Ik kreeg een plekje in de koelkast speciaal voor de melk. Er werd een kamer met sleutel en gordijnen voor mijn tijden gereserveerd. En om het af te maken stond er een fijne stoel met computer! Helaas krijg ik van kennissen te horen dat dit niet vanzelfsprekend is. Soms is er geen tijd of geen ruimte. Nu weet ik wel dat je hier tijd en ruimte voor moet krijgen, maar je wilt natuurlijk geen ruzie maken. Voor deze moeders is de BtoB kolf van difrax ideaal. De schelp stop je in je bh en via een slangetje loopt de melk naar het flesje. Ik mocht hem testen en zou hem zeker aanraden! Wel moet je het slangetje elke dag uitkoken en om de 6 weken vervangen. Maar daarnaast is het natuurlijk heel fijn dat je kan kolven met alles nog aan. 

Voor alle mama´s die weer moeten gaan werken. Heel veel succes... het komt allemaal goed! Neem foto´s van je kindje mee en ga rustig relaxen. En lukt het de eerste dag niet.... dan is er altijd nog een tweede dag. Verwacht niet meteen teveel van jezelf en oefen thuis alvast met kolven. Praat erover op je werk en geef aan wat jij prettig vindt. Samen komen jullie er vast wel uit en mocht je meer willen weten of vragen hebben.... ik beantwoord ze met plezier.  Liefs Joyce

9 jaar geleden

Je moet zeker niet denken dat je je collega's hiermee belast. Want ik weet zeker dat het niet zo is. Als je ermee gaat stoppen (terwijl dit nog niet het moment is) dan belast je alleen jezelf. Lief dat je collega's je aanmoedigen, en zo hoort het natuurlijk ook. Dat zou jij waarschijnlijk ook bij hun doen. Ik zou zeggen: geniet nog lekker van de rust en ruimte die je krijgt en maak hier zo lang gebruik van als je nodig hebt, dat geeft je een veel beter gevoel.

9 jaar geleden

Ik ben inderdaad heel erg blij met mijn directie. Eigenlijk wilde ik gaan stoppen met borstvoeding na de zomervakantie omdat ik mijn collega's niet verder wilden belasten, maar juist zij hebben mij aangemoedigd om door te gaan tot 9 maanden. Ze gaan zelf kijken naar een schema om mijn klas in die tijd op te vangen. Echt super fijn! Ik gun dit echt elke vrouw, maar veel bedrijven vinden het lastig, kost geld, extra ruimte... pff. Ik heb al zoveel redenen gehoord van mijn vriendinnen. Zo jammer. Maar ik ben echt super blij!

9 jaar geleden

Wow, kamer met gordijnen en computer, top!!

9 jaar geleden

Hoi Joyce, wat fijn voor je dat er speciaal voor jou een plekje is gereserveerd. Dit is inderdaad niet vanzelfsprekend want zoals je zegt: niet iedereen kijkt hier positief tegenaan. Ik heb dit zelf ook meegemaakt. Ik kon toen ook kolven op een rustig plekje, en het is fijn als mensen dat kunnen respecteren. Maar ik ken ook mensen waarbij dit niet is gelukt en veel woorden over gezegd zijn. Ik heb die BtoB van Difrax wel eens ergens gezien maar nog niet zelf gebruikt. Ik ben nu weer zwanger, dus ik zal zeker even kijken of dit iets voor mij is. Het ziet er wel heel goed uit in elk geval, bedankt voor de tip. Succes verder!