{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kolven op je werk... niet iedereen kan het?

Na je verlof ga je weer vol goed moed aan het werk. Voor mij was het toch even slikken. En dan... kolven op je werk.....

Afbeelding blog 'Kolven op je werk... niet iedereen kan het?' Achtergrond blur afbeelding

Voor de vrouwen die borstvoeding geven, is het altijd spannend hoe het verder gaat wanneer je gaat werken. Sommige besluiten te stoppen en andere gaan proberen te kolven op het werk. Ik merk om me heen dat niet ieder bedrijf daar positief tegenover staat. Het kost tijd en je moet een plekje voor jezelf hebben. Gelukkig heb ik een lieve directie die met mij mee dacht. Voor de duidelijkheid... ik werk als leerkracht op de basisschool en sta voor de klas. Niet ideaal. Mijn directie en collega´s dachten mee en samen maakten we een goed schema. Ideaal! Ik kreeg een plekje in de koelkast speciaal voor de melk. Er werd een kamer met sleutel en gordijnen voor mijn tijden gereserveerd. En om het af te maken stond er een fijne stoel met computer! Helaas krijg ik van kennissen te horen dat dit niet vanzelfsprekend is. Soms is er geen tijd of geen ruimte. Nu weet ik wel dat je hier tijd en ruimte voor moet krijgen, maar je wilt natuurlijk geen ruzie maken. Voor deze moeders is de BtoB kolf van difrax ideaal. De schelp stop je in je bh en via een slangetje loopt de melk naar het flesje. Ik mocht hem testen en zou hem zeker aanraden! Wel moet je het slangetje elke dag uitkoken en om de 6 weken vervangen. Maar daarnaast is het natuurlijk heel fijn dat je kan kolven met alles nog aan. 

Voor alle mama´s die weer moeten gaan werken. Heel veel succes... het komt allemaal goed! Neem foto´s van je kindje mee en ga rustig relaxen. En lukt het de eerste dag niet.... dan is er altijd nog een tweede dag. Verwacht niet meteen teveel van jezelf en oefen thuis alvast met kolven. Praat erover op je werk en geef aan wat jij prettig vindt. Samen komen jullie er vast wel uit en mocht je meer willen weten of vragen hebben.... ik beantwoord ze met plezier.  Liefs Joyce

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je