{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koemelkallergie, verborgen reflux én mama’s slapeloze nachten

Hoe je moet strijden voor je kind

Afbeelding blog 'Koemelkallergie, verborgen reflux én mama’s slapeloze nachten ' Achtergrond blur afbeelding

Na een lange weg van verschillende dokteren, fysio’s en een osteopaat zijn we uiteindelijk weer bij onze favoriete kinderarts. Gek hè? Je bent 4 maanden op deze aardkloot en je moeder en jijzelf hebben al een favoriete arts, iets wat ik van te voren niet dacht.

Na heel wat wikken en wegen zijn we uiteindelijk uitgekomen op Pepti voeding met Johannes Broodpitmeel. En hoe zijn we hier gekomen? Nou als volgt;

We zijn begonnen met de voeding te veranderen in Omneo voeding, blijkbaar was dit niet helemaal de perfecte combo want de ontlasting was nog steeds groen (vrij normaal, maar om de 4 dagen poepen is niet oké). Na heel wat krijsavondjes (gelukkig de nachten niet, want meneer was helemaal kapot) hebben we de huisarts maar weer gebeld. Lactulose 3 dagen geprobeerd en de darmen waren zo goed als leeg, daarna heb ik stoïcijns een Pepti pot gekocht. Het verschil duurt even, geef deze voeding de tijd want het spugen kwam weer met golfen erbij.

En toen was het gister, de assistente heeft ons ertussen gepropt en we kwamen de kindergeneeskunde poli oplopen. Niet de 1e keer, maar hopelijk een keer de laatste keer. De kinderarts komt om de hoek kijken en zei; “wat jammer dat ik jullie weer zie, wel heel leuk dat ik kleine James kan zien”.

Ze onderzoekt hem en James ligt rustig op de bank met een warmtelamp boven hem. Ze zei: we gaan met de peptivoeding verder en we gaan hem veel bijvoeding geven. Gelukkig was ik al begonnen met wortels en bloemkool en ze vond dit erg goed. De arts zei; door de groentes worden de darmen weer geprikkeld en hierdoor blijft het opgang. Daarnaast geven we je maagzuurremmers mee én hierdoor kan je al het spugen uitsluiten, dit ga ik alleen proberen als het echt niet meer werkt (JBPM) en als het maagzuur weer dusdanig omhoog komt.

De tandjes waren ook al zichtbaar zei ze en weet dat hierdoor klachten komen zoals hangerig, huilerig en spuitluiers.

We rijden terug naar huis en hij valt in slaap, ik probeer te relaxen. Het komt goed. Hij krijgt minder pijn, waardoor ik weer meer rust krijg.

De zoektocht is weer een stap verder. Soms voelt het alsof je hebt gefaald als je kindje krijst van de pijn. Gelukkig heb ik geleerd dat ik niet de enige ben en ben ik blij dat ik ervaringen kan delen. 

Mijn advies: volg je eigen gevoel en je hart en ga pas relaxen als alles voor je gevoel eraan gedaan is waardoor je kind minder pijn heeft.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je