{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kleine wensen, grote dromen

Wat als je het 'wat als' vervangt voor 'fuck it, gewoon doen'? Wat als je alles wat je altijd wilde doen, gewoon NU gaat doen?

Afbeelding blog 'Kleine wensen, grote dromen'

Soms denk ik wel eens, 'wat zou ik toch graag..' 

En dan ontstaat er een eeuwenlange lijst met grote dromen en kleine wensen. En dit wordt eigenlijk altijd achtervolgd door een 'maar' of een 'dat komt nog wel'.

Ik heb een gezin, ik heb werk, een studie en een huishouden. En daarnaast? Ergens tussendoor ben ik ook nog Susan. Thuis ben ik vrouw, mama, kok en huishoudster. Op mijn werk ben ik begeleider en collega. Op school ben ik één van de vele studenten. Zoveel rollen waarin je je aanpast aan dat wat van je verwacht wordt. Maar wat wil ik zelf eigenlijk?

Zovaak krijg ik te horen: 'zou je dat wel doen'? Of 'wat nou als je spijt krijgt van die tattoo'? 'Ja maar je bent nu moeder, dus dat kan niet meer.' Oh wacht.. die laatste is mijn eigen stemmetje. Ik maak mezelf wijs dat ik vast moet blijven zitten in mijn mamarol. 'Je moet nu volwassen en serieus zijn.' 

En dan ga je nadenken, voor wie doe ik dat? Voor Logan? Het interesseert hem echt niet hoeveel tatoeages ik heb. Het maakt hem niet uit of ik nu thuis zit of op pad ga wanneer hij naar de opvang gaat. Voor wie of wat laat ik mijn dromen varen dan? 

Vanaf dat moment ben ik gaan bedenken wat ik dan eigenlijk allemaal zou willen. De meest domme en grappige dingen komen langs, samen met een vriendin die ik al 20 jaar ken zet ik een bucketlist op. Waarom? Nou niet omdat ik van plan was om dood te gaan ofzo. Meer omdat het dan overzichtelijk is en we kunnen gaan bedenken welke dromen haalbaar zijn. Nu is in mijn beleving niks onmogelijk of onbereikbaar maar we moeten wel realistisch blijven, mijn leven wagen bij een bungeejump ga ik niet doen want ik heb een gezin die mij graag in zijn geheel terug ziet in plaats van in 1000 stukjes. 

Welke grote dromen heb ik? Het schrijven en opnemen van een eigen nummer. Net als dat het schrijven van een boek een droom was en al behaald is, moet dit ook lukken! Daarnaast zou ik ooit een aantal weken ontwikkelingswerk willen doen, zou ik een roadtrip willen maken, wil ik stiekem heel graag parachutespringen, met koeien knuffelen en daarna 3 dagen snotteren door mijn allergieën en oh ja, weet je wat ik graag zou willen? Een huisje kopen met daaromheen genoeg grond om een eigen moestuin te onderhouden, een groot genoeg huis om eventueel pleegouder te kunnen zijn, een huis met een kamer voor mijn creatieve brein.

Op vakantie gaan zonder van te voren te weten waarheen! Een brief sturen naar een wildvreemde. Kaartjes achterlaten in een trein om mensen op te vrolijken. De zonsopgang en zonsondergang zien vanaf het strand. Boven op de eifeltoren staan. Ed Sheeran ontmoeten. Mijn angst voor spinnen overwinnen. Mijn arm vol tatoeëren. Emigreren. Werken binnen de jeugdzorg. Optreden met Ed Sheeran. Een professionele fotoshoot doen. Op de radio komen bij Q. Een geitje kopen. Een eigen vlindertuin hebben. Een waterbed kopen. Mijn hele kledingkast leeggooien en alles nieuw kopen. 10 kilo afvallen. Mijn haar rood verven. Een tweede kindje. Onze trouwdag nog een keer beleven. 

En zo kan ik oneindig doorgaan. Alles heeft zijn risico's, zijn 'wat nou als'. En waar ik normaal bang zou zijn, ga ik nu leven! Ik word volgende maand 28, het is tijd om nog meer wensen en dromen waar te gaan maken.

Weet jij wanneer je geen kans meer hebt? Wanneer je er niet meer bent? Wanneer je aan het einde staat en terugkijkt op je leven? Wil je dan zeggen: 'had ik maar' of wil je dan van een aantal dingen zeggen 'dat was misschien niet zo handig'. Wat zijn jouw dromen? En wat houdt je tegen ze waar te maken? Spijt? Angst? De mening van anderen? Gebrek aan tijd? Aan lef? 

Mijn dromen en wensen komen op briefjes! En ik weet van de helft nog niet hoe ze uit kunnen komen maar waar een wil is.... 

Ik ben er van overtuigd dat wanneer je iets écht wilt, je ervoor moet gaan en dat er ook geen enkel excuus geldig genoeg is om het niet te doen! En het leuke van dromen is, dat er altijd weer meer bij komen. 

Zoals ik in een speech hoorde gisteren: 1. Je moet ergens tegenop kijken. 2. Je moet ergens naartoe leven. 3. Je moet iets achterna jagen.

Ik kijk op tegen mensen die zichzelf zijn. Die zo in balans zijn met zichzelf dat niks of niemand ze van hun pad kan halen.

Ik leef naar het ideale plaatje toe, ons gezin in ons droomhuisje in de juiste omgeving. 

Ik jaag mijn dromen na en wil de persoon worden die er van binnen allang zit. Zelfverzekerd, in balans, rust. Of mijn dromen allemaal uitkomen, ik kan je alvast zeggen: vast niet. Maar ik ga er vanaf nu alles aan doen om zoveel mogelijk te leven!

Liever spijt dan eeuwig te leven met 'wat als ik...'

En om alvast 1 punt af te strepen: mijn haar wordt vandaag nog rood!

Paulien, lieverd! Bereid jij je vast voor op onze ontmoeting met spinnen? ;) Angsten overwinnen 1.0!  

En voor de mensen die ons willen volgen: wij gaan alles vastleggen met vlog! Check --> mcsuus op youtube! Daar gooi ik alles online zodra we iets van de lijst afstrepen! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je