{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kleine dames worden groot!!!

​De spanning begint te stijgen hier. Nog 2 nachtjes slapen en dan worden de kleine dames alweer 4 jaar oud!

Afbeelding blog 'Kleine dames worden groot!!!'

Ondertussen toch nog wel steeds terug aan het denken aan de tijd van de laatste loodjes, hoe zwaar ik het vond en hoe ik steeds maar weer bij de gynaecoloog gevraagd om mij te helpen.. Ik moest om de dag haast naar het ziekenhuis voor CTG. Floor bleef een kleine, lichte baby en had het wat moeilijker dan Roos. Op maandag 7 november had ik weer een CTG en mijn moeder was bij mij, daar ik geen auto meer mocht rijden met mijn dikke buik. Tijdens deze CTG had het hart van Floor het wat moeilijker na een harde buik, ze kwam wat minder goed op haar normale ritme. Daardoor moest ik blijven en 's middags weer aan de CTG. Ondertussen geregeld dat iemand Britt van school haalde. Tussendoor is mn moeder nog naar huis gegaan, voor Britt, en voor spullen voor mij, want ik moest ook zeker een nachtje blijven en misschien wel tot de bevalling! Wel balen natuurlijk, spannend omdat het steeds dichterbij kwam. Tijdens de nacht heel slecht geslapen en veel naar de wc geweest, halverwege de nacht verloor ik wat bloed, heb de verpleging gebeld en ze zeiden dat ik de volgende keer t even in de wc moest laten liggen, zodat ze even konden kijken. Eigenlijk begonnen erna de weeën al meteen rustig aan. Dus eigenlijk niet meer geslapen verder. Tegen 6 uur toch maar naar huis gebeld en verplaatst naar de verloskamer. Gauw Britt bij opa en oma gebracht (mijn man dan haha) en hij snel naar mij toe.. Alles rustig begonnen en wel heel spannend allemaal (heel stilletjes ook wel klein beetje balen dat het precies op 8-11 moest zijn, want hun nichtje is ook op dezelfde dag jarig, ze is 8 jaar ouder). Ook spannend omdat het bij Britt heel moeizaam is gegaan aan het einde. Maar de verloskundige en gynaecoloog hebben ons zeer goed begeleid. Rond het middag uur nog een epiduraal (ruggenprik, lichte) gekregen en dat haalde lekker de pieken van de weeën af. Rond 16.00 waren we op de 10 cm en mochten we ons best gaan doen. Baby 1 lag onderaan (Floor) en is uiteindelijk om 17.04 geboren met behulp van een vacuum. Meteen werd er een echo gemaakt om te kijken hoe Roos lag. Die lag prima, maar is om 17.15 met een stuitbevalling geboren. Ze heeft in die 11 minuten nog een koprol gemaakt... Ineens zag ik 2 voeten, haha.

Beide meiden bij ons gehad en uitvoerig bekeken natuurlijk. Floor deed het prima, Roos had wat moeite met ademen en heeft voor een kleine dag een zuurstofsnorretje gehad. Britt is nog als trotse zus komen kijken natuurlijk en beide opa's en oma's! Een hele bijzondere dag was het, zoals alle mama's dat natuurlijk vinden....

Er valt nog genoeg te vertellen, maar later meer!!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je