{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kindvriendelijke cafe's in Utrecht

​Ik ben op onderzoek uit gegaan. Ik ben gek op lunchen, brunchen, kopjes koffie in een cafeetje/restaurantje/barretje wat dan ook.

Afbeelding blog 'Kindvriendelijke cafe's in Utrecht'

Tegenwoordig heb ik echter een kind. Een dreumes wel te verstaan en deze heeft enige entertainment nodig, anders wordt de mogelijkheid om even bij te kletsen erg nihil.

Daarom ga ik nu alleen nog maar naar kindvriendelijke cafeetjes. Maar waar vind ik die? Hoe weet ik of ik in dat cafeetje nu wel of mijn dreumes mee kan nemen?

Ik heb een aantal criteria opgezet waaraan een kindvriendelijk cafe voor mij zou moeten voldoen.

  • Ruimte om je kinderwagen ergens neer te zetten
  • Kinderstoelen aanwezig
  • Een speelhoek voor kinderen
  • Een wikkeltafel
  • Iets op de kaart wat ook voor kinderen te eten is
  • Niet te stil, waardoor je het gevoel krijgt dat je kind geen geluid mag maken

Hieronder zet ik een aantal cafeetjes in Utrecht op een rij die aan meerdere of alle van deze criteria voldoen.

In mijn wijk, Lombok, zijn er best veel. Dat is fijn want ik hoef dus niet ver te gaan. Nu moet ik dan wel zorgen dat mijn vrienden altijd richting mij komen en soms is het handiger om in de stad af te spreken. In de stad weet ik er echter maar een paar. Dus aanvulling is welkom!

Buurten - Oog in al

Buurten is groot maar druk. Doordat het in het zelfde gebouw (een oude fabriek) zit als een basisschool, de bibliotheek en een cultureelcentrum zijn er veel mensen die hier even stoppen voor een drankje of een hapje. In de zomer is het heerlijk vertoeven in de zon op hun grote terras. In de winter zit je vooral binnen. Het is er gezellig en als moeder is het handig om een tafel in de buurt van de ingang te nemen zodat je een beetje de kinderhoek in kunt kijken. Deze is er dus en is leuk. Al is het meeste speelgoed wel kapot, kinderen vermaken zich wel met de grote schuimblokken, bankje en andere voorwerpen die er rond slingeren.

Er is een invalide wc waarin een wikkeltafel is. Hier is genoeg ruimte om met een kinderwagen en al naar binnen te rijden. De wc’s zitten in de hal buiten het restaurant, het is ook de bedoeling dat je in de gang je kinderwagen achterlaat omdat er niet veel ruimte is in het restaurant zelf. Wel is het mogelijk om hem mee te nemen als je nog een klein kindje hebt, dan is het handig om een van de tafels verder achteraan te nemen, hier is iets meer ruimte.

De kaart is ruim en er is genoeg te eten voor jezelf en je kind. Ook zijn er veel kinderstoelen. Ik heb er eens gezet met 5 mama’s en 5 kinderen en we konden allemaal een kinderstoel pakken. Omdat het druk en groot is, is er veel geluid, het wempelt er dan ook van ouders met jonge kinderen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw kind te veel geluid maakt. Ze zijn wel wat gewend.

Er is ook een Buurten op de Burgermeester Reigerstraat. Ik ben daar nooit geweest maar ik vermoed dat ze met het zelfde concept werken.

Theehuis - park Oog in al

Midden in het park Oog in Al ligt een oud theehuis. Dit is sinds kort weer open. Het is zeer open en ruim opgezet. Je zit dus niet op elkaar geplakt. Echter zijn er hierdoor ook minder tafeltjes dus als het druk is, heb je kans dat er geen plek is. Tot nu toe is het nog niet helemaal ontdekt en kun je meestal wel een leuk plekje vinden. Kinderen kunnen lekker rondlopen en spelen in de kinderhoek (die goed te zien is van bijna alle tafels) of op de trappetjes.

Er wordt nog geen lunch geserveerd, dit gaat in de toekomst wel komen. Je kunt hier dus vooral terecht voor een lekker kopje thee en een gebakje. Er zijn kinderstoelen aanwezig en ook is er een wikkeltafel. Je kunt wagen in het gangetje laten of naast je tafel neer zetten. Beide plekken hebben hier genoeg ruimte voor. Het lijkt een rustige plek maar omdat er veel ouders met kinderen komen is het geen probleem dat je kind geluid maakt en rond loopt. Het concept is dan ook het gevoel van een woonkamer over te dragen.

The colour Kitchen - Oude Gracht

Ik ben laatst voor het eerst in the Colour Kitchen Oude Gracht geweest. Een nieuw filiaal wat ze onlangs geopend hebben, dit filiaal ligt midden in het centrum, handig dus. Ik was daar samen met 3 andere moeders en met 3 andere dreumesen en een kind van 3,5 jaar. Dit was dus een goed test moment, haha. De kinderen vermaakten zich goed met de speelkeuken die er was. Ook al vonden ze het ook erg amusant om het treetje op te klimmen naar het andere gedeelte van het restaurant en om achter de bar te lopen. We moesten dan ook best wel vaak ze hier achter vandaan plukken. Een iets afgeschermde kinderhoek was mischien wel handig geweest. Maar goed opzich is er genoeg voor kinderen om mee te spelen. Ook hebben ze emmertjes met potloden en kleurplaten. Handig voor de iets oudere kinderen.

Er is een verschoontafel bij de kapstok en ze hebben kinderstoelen. Ze hebben prima lunch en wij zijn voor het ontbijt gegaan. Je krijgt dan voor 7.50 euro twee sneetjes brood met ham en kaas, een kop koffie/thee en een glas verse sju en een taartje/muffin/cake naar keuze. Best oke dus. Dit heb ik samen met Nino gedeeld en was prima voor ons tweeën samen.

Yoghurt Barn - Vinkenburgstraat

De Yoghurt Barn staat bekend om zijn openheid richting kinderen. Ze hebben een leuke afgeschermde kinderhoek, waar Nino zich uitstekend vermaakt, een wikkeltafel, kinderstoelen en twee keer per maand is er een heuze borstvoedings/mamacafe. Kinderen kunnen hier heerlijk mee smikkelen aan (gezonde) yoghurtjes, heerlijk en ik zelf vind het ook lekker. Dit is dan ook wel een beetje mijn stamkroeg, haha. Wel zijn er ook een paar nadelen aan dit midden in het centrum liggende hemeltje. Het is klein, dus kinderwagens zijn niet heel praktisch om mee te nemen. Doordat er veel tafeltjes in een kleine ruimte staan is er veel geluid en als laatste kan het bestellen soms wel een tijdje duren. Dit is geen probleem als je gewoon aan je tafeltje kan zitten wachten maar je moet het bij de bar bestellen en dat is iets minder praktisch met een dreumes. Ook raad ik je niet aan om op zaterdag middag een plekje te willen scoren, dan is het meestal bomvol. Ondanks de nadelen vind ik de yoghurt barn geweldig en ga ik er graag heen.

ZwartGoud - Lombok

Op de kanaalstraat is er een tijdje geleden een nieuw cafeetje geopend. ZwartGoud heet het. De inrichting is erg gezellig en naast lekkere koffie kun je er ook leuke spulletjes kopen. Er is een behoorlijke kinder ruimte, al kun je je kind hier niet echt alleen laten spelen. Er is dan ook wel gedacht aan een lunch tafeltje in het kinder gedeelte maar je zit dan wel erg afgeschermd. Liever neem ik wat speelgoed mee en ga op een van de fateuilles vooraan zitten en laat Nino daar op het tapijt spelen. Helaas heeft ZwartGoud problemen met de vergunning rond krijgen en mochten ze hierdoor vooraan geen drinken en eten meer serveren. Hierdoor is mijn favoriete plekje verdwenen. Ik hoop dat dit snel terug komt want hierdoor ga ik er minder graag heen. Ook zijn er kinderstoelen die je aan een van de hogere tafels kun schuiven. Het eten is simpel maar lekker en in de speelruimte is ook een wikkeltafel aanwezig.

Hebben jullie nog tips voor leuke kindvriendelijk cafeetjes in Utrecht die echt niet mogen ontbreken aan dit lijstje?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je