Snap
  • Mama

Kindje kwijt

De dag begon zo gezellig. De zaterdag voor de kerst togen we vol goede moed richting het Beursgebouw in Eindhoven. Op vakantieveilingen.nl hadden we de veiling 'gewonnen' voor een kerstconcert voor kinderen. De kinderen verheugden zich al helemaal op Djumbo, Dora, de Kerstman, maar vooral op Keet!

Daar aan gekomen bleek al meteen dat we een 'inschattingsfoutje' hadden gemaakt; het was loei druk en ontzettend groot. Het klonk zo leuk: er waren 2 gekleurde vakken, waarin alleen de kindjes mochten komen, zodat ze gezellig konden dansen, springen en hun idolen goed konden bekijken. Ouders waren niet welkom in deze vakken en dus dropen wij al enigszins sceptisch af om buiten het vak te gaan staan. Natuurlijk niet voordat we de kinderen en dan vooral de oudste dochter van 6 de nodige instructies hadden gegeven, zoals: "Blijf bij je zusje'' en "houd elkaars handjes maar goed vast" Verder hadden ze allebei een armbandje om met papa`s mobiele nummer.

Mijn onprettige gevoel werd al gauw de akelige waarheid..

De oudste kwam na een tijdje zoeken door de benauwde mensenmassa naar ons om te zeggen dat ze niet wist waar haar zusje van 3,5 was....De paniek bij mij sloeg gelijk al toe. Hoe hadden we zo stom kunnen zijn? De verantwoordelijkheid voor een jonger zusje kan je toch niet bij een meisje van 6 leggen???

Oudste bleef bij papa, terwijl ik als een gek op zoek ging naar mijn kleine meisje. Opeens leek het wel of er alleen maar blonde meisjes met twee staartjes rondliepen. Rondom mij brak ook enige paniek uit bij kindjes die mama of papa kwijt waren en bij ouders die op dat moment mijn lotgenoten waren. Af en toe verscheen er een eenzaam kindje op het podium met een oproep voor mama en papa, maar mijn meisje zat er niet bij. Dat half uur leek wel een eeuwigheid. Wat voelde ik me een slechte moeder...

Toen ik het echt niet meer wist, besloot ik naar de beveiliging te gaan en precies op dat moment verscheen er een heel rijtje kinderen hand in hand vanachter de coulissen en daar was ze dan........

Terwijl zij met haar grote blauwe ogen heel angstig keek kon ik mijn tranen niet meer bedwingen. Dit dus nooit meer!

Keet! heeft mijn dochtertje niet meer gezien, ze was veel blijer met mama......en ik met haar....

 

 

9 jaar geleden

Wat een vreselijke situatie. Wij hebben echter een oplossing gevonden voor deze situatie te voorkomen. Als u interesse hebt zie de link onderaan. Nooit meer uw kind kwijt? En iets leuks voor uw kind? Wij produceren nu met onze student company plaktatoeages voor kinderen. Keuze uit verschillende tatoeages. 10 stuks voor EUR7.25 Kijk snel op www.findme-sc.nl

11 jaar geleden

Nooit zal ik met mijn kinderen naar zo´n evenement gaan. Het idee dat je als ouders niet bij je 3 jarige kind mag blijven.... vreselijk! Lekker naar het kleutermatinee in de bios, waar het licht aan blijft en het geluid niet zo hard staat!

11 jaar geleden

Nahsuusje, er waren inderdaad ontzettend veel kindjes zoek of gewoon in paniek door de drukte en ik las toevallig net dat de organisatie behoorlijk in opspraak is!

11 jaar geleden

dat is schrikken zeg, ook wel een beetje vreemd georganiseerd door de organisatie dit soort dingen zullen gegarandeerd gebeuren vooral als ik dat zo lees dat je niet de enige was. Gelukkig hebben jullie haar snel gevonden, en een wijze les geleerd waarvan ook ik kan leren.