{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kinderen worden steeds vaker gephotoshopt op verzoek van ouders

Mist je kind de klassenfoto? Dan maar Photoshop!

Afbeelding blog 'Kinderen worden steeds vaker gephotoshopt op verzoek van ouders'

Niet alleen ijdele Instagrammers proberen zichzelf van hun beste kant te laten zien door hun foto's te bewerken.

Veel ouders willen de imperfecties van hun kinderen, zoals flaporen of een loensend ook, namelijk ook wegwerken. Daarvoor doen zij een beroep op de photoshop-skills van schoolfotografen.

Ook komt het steeds vaker voor dat kinderen die de klassenfoto missen alsnog in de foto gephotoshopt worden, dat blijkt uit onderzoek. 

Het lijkt erop dat ouders steeds meer bezig zijn met het laten zien van hun 'perfecte gezinnetje', het liefst om het aan iedereen op internet te laten zien. 

Volgens Foto Koch, een fotografie bedrijf uit Eemnes, zijn er dagelijks verzoeken van ouders om hun kind te Photoshoppen. "Ouders worden ook steeds veeleisender en mondiger. Ze gaan voor het perfecte plaatje en kennen de mogelijkheden van Photoshoppen", aldus Maurice Looman. 

In sommige gevallen geeft Looman daaraan toe. "Ik ben daar heel stellig in: wanneer iets permanent is, gaan we daar geen verandering in brengen. Flaporen en tandenwissels zijn een feit. Een muggenbult of schaafwonden willen we nog wel eens wegwerken. Verder gaan we niet." 

Heb jij weleens meegemaakt dat ouders vroegen of hun kind gephotoshopt kon worden? Vertel het ons!

Bron: Gatsby

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je